Mer

  Fremgang for de Blasio

  To målinger fra New York City bekrefter at ombudsmann Bill de Blasio er i sterk fremgang. Tirsdag fant Quinnipiac ham i ledelsen med 30%, foran bystyreleder Christine Quinn med 24%, tidligere comptroller William Thompson med 22% og tidligere kongressmann Anthony Weiner med 10%.

  Torsdag kom Marist med en måling som ga både Quinn og de Blasio 24%, med Thompson på 18% og Weiner på 11%. Målingene viser at fremgangen i stor grad skyldes økt oppslutning iblan svarte velgere.

  Årsaken til dette er at lokalpolitiets praksis med å stoppe og gjennomsøke biler (som oftest kjørt av svarte) er blitt erklært grunnlovsstridig, og 60% av demokratiske primærvelgere er mot den. Mange anser praksisen som rasistisk motivert og de Blasio har kjørt en TV-reklame mot den som inneholder hans fargede sønn (de Blasio er hvit, mens hans kone er svart).

  httpv://youtu.be/GgvXniTz7D8

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også