Mer

  15. august: Mens Obama spiller kort

  Morgen-FourMoreGod morgen! Det er torsdag, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet[President Obama] was like, ‘I’m not, I’m not going to be down there, I can’t watch this entire thing’. We must have played 15 hands-15 games of Spades.

  Reggie Love, president Obamas tidligere «body man», om hva han og Obama gjorde under raidet mot Osama bin Laden i Pakistan.

  DAGEN I DAG, i fjor: Tidenes mest delte og retweetede bilde – det der Barack og Michelle Obama omfavner hverandre – blir tatt i Dubuque, Iowa. Jeg tok et nesten identisk bilde på samme sted og samme tid, noe en italiensk journalist bet seg merke i på valgnatten. «Vi kan si at du nesten tok bildet som ble sym­bolet for Obamas seier!», skrev Raf­faele Mast­ro­lo­nardo, fra nettsiden tg24.sky.it, etter at Obama hadde slått Romney med 332 mot 206 valgmenn.

  Og med det, her er dagens #ampol-saker:

  I går døde den politiske journalisten Jack Germond. Germond, som for lengst har fått legendestatus i Washington, ble 85. Sammen med Jules Witcover skrev han en avisspalte fem ganger i uken mellom 1977 og 2000, og Germond og Witcover skrev også bøker om presidentvalgene i 1980, 1984, 1988 og 1992 (de står i bokhylla). Du leser et minneord her, og her leser du sju gode sitater om Germonds liv og ettermæle. Du finner også en video om Germond i bunnen av koppen.

  #AMPOL-NYTT

  • Tidligere kongressmann Jesse Jackson Jr. ble i går dømt til 30 måneder i fengsel for å ha brukt 750,000 dollar fra valgkampkassa på egne utgifter.
  • Newt Gingrich, som nå får boltre seg på CNNs «Crossfire», sa i går at GOP ikke har klekket ut noen alternativer til hva som eventuelt skal erstatte Obamacare.
  • Senator Marco Rubios (R-Florida) nye strategi overfor republikanske skeptikere i innvandringsdebatten: «Fiks problemet, eller så gjør president Obama det.»
  • Vi må le: Jane Fonda mener at Sarah Palin og andre konservative burde se (Aaron Sorkins) «The Newsroom», … «[to] hear the logic of what is being said»
  • Neste ukes Obama-busstur gjennom Pennsylvania og New York kommer til å fokusere på utdanning.

  DAGENS LESESTOFF

  «Shutting Down a Shutdown. Inside how House GOP leaders are trying to avoid one», av Robert Costa (National Review): «Since the moment the idea was floated by a handful of conservative lawmakers, House Republican leaders have been wary of the tea-party plan to shut down the federal government this fall unless Obamacare is defunded. Speaker John Boehner of Ohio, a veteran of the Gingrich wars, has never been eager to go there, nor has Majority Leader Eric Cantor of Virginia. But they didn’t immediately storm out of their offices and nix the pitch. Instead, due to the fragility of the bonds holding the House GOP together, they have labored behind the scenes, pouring cold water in careful measure on their colleagues’ boiling brinksmanship. By late last week, House insiders say Boehner and Cantor had talked much of their conference away from the edge. “No one is advocating a government shutdown,” Cantor assured me on Friday.» LINK.

  «Sequestration Ushers In A Dark Age For Science In America», av Sam Stein (Huffington Post): «A feeling of despair has taken hold within research communities … Top officials at academic and medical institutions have grown convinced that years of stagnant budgets and recent cuts have ushered in the dark ages of science in America. ‘It is like a slowly growing cancer,’ Steven Warren, vice chancellor for research at the University of Kansas said … ‘It’s going to do a lot of destruction over time.’ … In 2013 alone, NIH, the primary federal spigot for projects impacting human health, will be forced to cut $1.7 billion from its budget. … [S]ome grants have been shortened, while others have decreased in size and still others have been eliminated … [U]niversity officials have begun siphoning money from funded projects to those feeling the pinch, in hopes that if they hang on long enough, help will eventually come. … [Past] investment could be undermined.» LINK

  2016 WATCH

  Tilhengerne til Cory Booker (New Jerseys neste senator…) ser ham ikke bare i Senatet, men i Det hvite hus.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky), om støtten fra Sarah Palin: “I love an endorsement by Sarah Palin, what’s not to love?”

  Noen ord om Santorum 2016, fra en sentral republikansk kommentator i Iowa: «Santorum must realize that he’s competing against an entirely new set of candidates in the pre-2016 jockeying contest. Santorum has proven himself to be an outstanding retail politician, and there is no denying his passion when it comes to advocating for socially conservative policies. That will still be a potent combination when it comes to campaigning in Iowa, but Santorum would be wise not to rest on his laurels.»

  Denne videoen av Ted Cruz i Iowa er et godt eksempel på stilen til senatoren fra Texas.

  Til slutt…

  Washington Posts Chris Cillizza og Dan Balz ser tilbake på Germonds liv:


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også