Mer

  Booker kronet i New Jersey

  booker Newarks borgermester Cory Booker vant, som ventet, den demokratiske senatsnominasjonen i New Jersey i natt. Med 98% av stemmene opptalt hadde han 59%, mot hhv 20% og 17% for kongressrepresentantene Frank Pallone og Rush Holt. Delstatsspeaker Sheila Oliver hadde 4%.

  Dette er i samsvar med målingene, og en knusende seier for Booker mot den gamle garde som i stor grad har styrt partimaskinene i de enkelte byer og fylker i New Jerseys demokratiske parti i mange år.

  På republikansk side vant Steve Lonegan med 79-21 mot lege Alieta Eck. Han er tidligere borgermester i Bogota og tapende kandidat i nominasjonsvalget mot Chris Christie i 2009. Han kommer til å bli fullstendig overkjørt av Booker i oktober.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også