Mer

  Valgsnacks for uken 5-11 august

  Valgsnacks-logoAL-01: Elleve kandidater kvalifiserte for suppleringsvalget i Alabamas første kongressdistrikt, som ble ledig da Jo Bonner gikk av 2. august. To demokrater og ni republikanere er påmeldte.

  AR-sen: Kongressmann Tom Cotton annonserte sitt kandidatur tirsdag. Senator Mark Pryor leder 43-35 over ham på en måling tatt opp for en demokratvennlig fagforening, mens konservative Harper har en ferskere måling som gir Cotton en 43-41 ledelse.

  CO-sen: Fylkesadvokat Ken Buck har meldt seg på det republikanske primærvalget for å utfordre senator Mark Udall. Buck var partiets tapende kandidat mot senator Michael Bennet.

  GA-sen: PPP har målt, og finner at det republikanske primærvalget fortsatt er vidåpent, og at demokraten Michelle Nunn ligger jevnt med de sterkeste av dem på 41%. I den grad hun er kjent for velgerne er det gjennom sin far, som var senator på 80/90-tallet og fortsatt har høy popularitet.

  HI-1: To nye kandidater på Hawaii; delstatsrepresentant Mark Takai og bystyremedlem Ikaika Anderson. Begge er demokrater.

  LA-5: Kongressmann Rodney Alexander, som første gang ble valgt som demokrat i 2002 og byttet til det republikanske partiet på den siste dagen for å registrere seg til valget i 2004, vil ikke ta gjenvalg i 2014. Alexander forlater Huset i slutten av september for å ta over en posisjon i delstatsadministrasjonen og guvernør Bobby Jindal vil skrive ut nyvalg. Delstatssenator Neil Riser er favoritt til å erstatte ham i dette tungt republikanske distriktet.

  LA-6: Delstatssenator Rick Ward, som nylig byttet parti, vil stille til kongressmann Bill Cassidys sete. Cassidy går for opprykk til Senatet.

  MI-1: Generalmajor og tidligere fylkessheriff Jerry Cannon, vil stille til den demokratiske nominasjonen mot kongressmann Dan Benishek. Cannons største problem er at han er fra den nedre del av delstaten; distriktets politiske tyngdepunkt har alltid ligget på den øvre halvøya.

  NJ-sen: Quinnipiac har målt New Jersey igjen, og finner fortsatt borgermester Cory Booker med en knusende ledelse i det demokratiske primærvalget. Han har 54% mot 17% for kongressmann Frank Pallone, 15% for kongressmann Rush Holt og 5% for delstatsspeaker Sheila Oliver. Booker leder 54-29 over den antatte republikanske kandidaten, Steve Lonegan.

  NJ-guv: Quinnipiac har også målt guvernørracet, og finner guvernør Chris Christie med en 58-30 ledelse over delstatssenator Barbara Buono.

  NY-lokal: NY Times og Sienna har målt borgermesterracet, og finner bystyreleder Christine Quinn i ledelsen med 25%, med tidligere comptroller William Thompson på andre plass med 16%. Ombudsmann Bill de Blasio har 14% og tidligere kongressmann Anthony Weiner har nå sunket til 10%.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også