Mer

  Mediapirk: Klassekampen om Fox News

  Under overskriften “Vitenskap” i Klassekampens faste spalte “Dagboka”, forekommer det i dag en feil om Fox News. Temaet for dagens spalte er Lauren Greens mye omtalte intervju med religionshistoriker Reza Aslan, og Mirjam Sorge Folkvord skriver følgende:

  «Spranget fra Fox News til Fjordman er langt. Men feilinformasjon og døve ører er en farlig kombinasjon. Særlig hvis ørene sitter på nyhetsankeret i USAs mest sette tv-kanal.»

  Fox News er et kabelnettverk og er ikke USAs mest sette tv-kanal. De tre største tv-kanalene i USA er fortsatt de nasjonale nettverkene CBS, NBC og ABC. Fox News er derimot USAs største nyhetskabelnettverk, og har dermed overtatt tronen etter CNN.

  Det kan også føyes til at intervjuet med Aslan ble sendt i nett-tv programmet «Spirited Debate» på FoxNews.com, og ikke på tv, og at Green ikke er nyhetsanker lenger, men kanalens «religion correspondent».

  Helene Megaard
  Helene Megaard
  Nord-Amerikaviter og kommentator på AmerikanskPolitikk.no.

  Les også