Mer

  Valgsnacks for fredag 26. juli

  Valgsnacks-logoAZ-guv: Finansminister Doug Ducey vurderer å melde seg på et allerede ganske fullstappet republikansk primærvalg.

  GA-sen: Den koreansk-amerikanske forretningsmannen Eugene Yu har også meldt seg på til den republikanske nominasjonen. Yu har dype lommer, og kan trolig betale for egen valgkamp. Dermed har dette racet sin sjette troverdige deltager.

  NJ-guv: Demokratenes guvernørkandidat Barbara Buono har valgt fagforeningslederen Milly Silva som sin viseguvernørkandidat. Silva er hispanjol.

  NY-lokal: Marist har også målt New York City, denne gang i en 1-dagsmåling på onsdag. De har således fått med seg den siste skandalen. Ifølge Marist har Christine Quinn tatt tilbake ledelsen, med 25% mot 16% for Anthony Wiener. William Thompson og Bill de Blasio har 14% og John Liu har 7%. I en evt. 2 runde viser denne målingen Quinn med en klar ledelse og Thompson og de Blasio langt bak, med andre ord et helt annet bilde enn Quinnipiac ga i går.

  NY-lokal: Anthony Weiner erkjente for øvrig seksuell kontakt med ytterligere tre kvinner, og det totale antallet er dermed oppe i mellom seks og ti. Dersom denne mannen blir valgt til borgermester får standupkomikerne svært gode tider fremover.

  RI-pres: Litt i seneste laget, men… Rhode Island ble det tiende valgdistriktet i USA som undertegnet National Popular Vote-initiativet. Guvernør Lincoln Chafee underskrev loven for over to uker siden. Loven, som vil gi en delstats valgmannsstemmer til den kandidaten som får flest stemmer på landsbasis, vil tre i kraft den dagen delstater som representerer over halvparten av valgmannsstemmene har vedtatt den. Initiativet støttes nå av delstater (+ Washington DC) som står for 136 stemmer, og man er således over halvveis til målet (270).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også