Mer

  Tragikomisk fra en konkursrammet by: Duggan eller Dugeon? Eller Napoleon?

  En liten tragikomisk festlighet fredag ettermiddag… Den konkursrammede storbyen Detroit holder valg på borgermester i november, og primærvalgene er berammet til 6. august. Byen har et stort flertall svarte velgere, og er bunnsolid demokratisk, så de fleste venter at all spenning vil bli utløst i deres nominasjon.

  Valgstyret i Detroit sa imidlertid nei til å godkjenne kandidaturet til favoritten, den hvite, tidligere lederen for et medisinsk senter, Mike Duggan, fordi han hadde ikke bodd lenge nok i byen. Han måtte derfor trekke seg fra det demokratiske primærvalget. Kreative sjeler i kampanjen hans kom imidlertid på den ide at han kunne stille som write-in i stedet, og vips var han med igjen.

  Nå har imidlertid noen spent bein på ham på ny, ved å stille en kandidat ved nesten samme navn, noe som nok vil føre til mange forkastede stemmesedler og feilstemming. Mike Dugeon er en 31 år gammel, svart barberer som ifølge byens egne arkiver aldri har stemt før, og som selv hevder det hele startet som en spøk. Han har ingen klare politiske oppfatninger, og ingen løsninger på byens enorme problemer.

  Duggan mener imidlertid at andre krefter står bak barbererens kandidatur og retter pekefingeren mot kampanjen til en annen konkurrent, fylkessheriff Benny Napoleon. Han benekter imidlertid ethvert kjennskap til Dugeon, og det samme gjør en annen demokrat, Tom Barrow, som er mannen som fikk kastet Duggan ut av primærvalget til å begynne med.

  Inntil videre fortsetter sirkuset med gjensidige beskyldninger og ingen avklaring. Vi får se hvem som vinner primærvalget 6. august og om vedkommende kan stå imot presset fra write-in kandidat Dag… Dog… Dig… *sukk*

  Jeg avslutter med følgende gullkorn fra Dugeons Facebookside: «Rather eat crumbs wit bums, then steaks wit fakes

  Du kan se en fullstendig liste over kandidater her og beskue unge Hr. Dugeon her:

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også