Mer

  Valgsnacks for torsdag 25. juli

  Valgsnacks-logoIL-13: Professor George Gollin stiller til det demokratiske primærvalget i dette distriktet. Mange hadde vel trodd at tidligere dommer Ann Callis skulle få denne nominasjonen i fred, men den gang ei.

  MA-sen: En måling fra MassInc gir senator Ed Markey en 43-38 ledelse over den tidligere republikanske senatoren Scott Brown. Det er fortsatt uvisst om Brown vil stille til noe som helst i 2014, og i så fall hva.

  NJ-sen: Kan kroningen av Cory Booker i New Jersey gå galt allikevel? Lokalpressen melder om intern misnøye med kampanjen og dårlig kommunikasjon.

  NY-lokal: Quinnipiac er ute med en ny måling fra The Big Apple, og finner at Anthony Weiner fortsatt leder det demokratiske primærvalget med 26%, mot 22% for Christine Quinn og 20% for William Thompson. Bill de Blaiso har 15% og John Liu 7%. Det interessante er at i en evt. andre valgomgang vil Thompson, som er den eneste svarte kandidaten, slå de andre demokratene. Dersom ingen tar over 40% i første runde går de to med flest stemmer videre til neste runde 1. oktober. Selve valget er 5. november. Målingen er tatt opp 18-23.07 så den har ikke fullt ut rukket å fange opp de nye avsløringene rundt Weiner.

  OR-guv: Republikanerne har endelig klart å grave frem en kandidat i denne delstaten, der de har en heller tynn benk. Delstatsrepresentant Dennis Richardson har sagt han vil stille mot guvernør John Kitzhaber.

  TN-4: Den skandalerammede kongressmannen Scott DesJarlais vil stille til gjenvalg. Erklæringen kom onsdag.

  WY-lokal: Velgermassen i Wyoming er fortsatt motstandere av likekjønnet ekteskap (57-32), men et flertall på 64-32 støtter dog partnerskap i følge PPP. Det inkluderer 57% av republikanerne. Noe å ta med seg, siden dette er et av de områdene med reell uenighet i det republikanske primærvalget.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også