Mer

  Valgsnacks for onsdag 24. juli

  Valgsnacks-logoAL-1: Kongressmann Jo Bonner vil fremskynde sin avgang fra 15. til 2. august. Bonner gjør dette for at guvernør Robert Bentley skal få tid til å avvikle et nyvalg i løpet av 2013.

  CT-guv: Republikanernes gruppeleder i delstatssenatet, John McKinney har erklært seg som kandidat til guvernørjobben. Han vil trolig fra konkurranse om nominasjonen fra Tom Foley, som kom svært nær ved å vinne i 2010.

  HI-1: Det vil sjokkere meg om ikke dette tallet dobles, men vi er i det minste oppe i to demokratiske kandidater i distriktet, som blir åpent fordi kongresskvinne Colleen Hanabusa stiller til Senatet. I tillegg til bystyremedlem Stanley Chang, som har vært påmeldt en stund, har nå også delstatssenator Will Espero meldt seg på.

  NE-sen: Universitetspresident Ben Sasse har lansert sitt kandidatur til den republikanske nominasjonen til senator Mike Johanns sete, som blir ledig neste år.

  NH-sen: Nok en avdanket politiker som kan tenke seg et nytt forsøk: Bob Smith. Han satt i Huset og Senatet i flere perioder, men trakk seg en periode fra det republikanske partiet for å stille til presidentvalget i 2000 for skattebetalerpartiet. Deretter ble han danket ut av John Sununu i primærvalget i 2002, og flyttet så til solfylte Florida. Hvorfor en mann som allerede på 90-tallet lå kraftig til høyre for resten av New England tror han skal ha noen sjanse i det nåværende politiske klimaet er for meg en gåte.

  NY-lokal: Tidligere kongressmann Anthony Weiner er ikke ferdig med skandalene ennå. Da han trakk seg fra Kongressen (og ved flere senere anledninger) har han erkjent at det er godt mulig det fantes flere vovede bilder av ham ute på nettet et sted. Sannelig hadde han ikke rett. Det er i skrivende stund uavklart akkurat når de siste avsløringene har foregått, så det er fortsatt rom for flere skandaler.

  NY-13: New York er byen med de vanvittige comebacks, og nå kan det vært klart for enda et. Tidligere guvernør David Paterson, som tok over for skandalerammede Eliot Spitzer (som nå stiller til comptroller), men ble presset til ikke å søke gjenvalg pga. sin upopularitet, vurderer nå å erstatte Charles Rangel i det 13. distrikt. Det er fortsatt uavklart om Rangel tar gjenvalg.

  WY-guv: PPP har målt Wyoming, og finner at guvernør Matt Mead har en trygg 69-15 ledelse på sin interne utfordrer, skoleinspektør Cindy Hill. Mead har 50-31 i jobboppslutning og leder klart på tidligere guvernør Dave Freudenthal og tidligere kongresskandidat Gary Trauner.

  WY-sen: I samme måling har senator Mike Enzi en 54-26 ledelse over utfordrer Liz Cheney. Enzi leder også klart over Freudenthal og Trauner, mens Cheney har litt mindre oppslutning enn Freudenthal (45-42). Selv kongresskvinne Cynthia Lummis leder 41-34 over henne.

  Imidlertid har Cheney en åpning; Enzi leder bare 47-37 blant veldig konservative velgere, som gjerne er de som stiller opp i et primærvalg i august. I tillegg er det fortsatt svært, svært tidlig i prosessen, og disse tallene kommer nok til å endres når Cheney begynner med TV-reklamer.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også