Mer

  Valgsnacks for fredag 19. juli

  Valgsnacks-logoCO-lokal: En dommer i Colorado har avvist et søksmål, og lar tilbakekallingsvalgene mot to demokratiske delstatssenatorer gå sin gang. Guvernør John Hickenlooper, som også er demokrat, har nå fastsatt valgdagen til 10. september.

  KY-6: Forretningsmann Joe Palumbo er tredje demokrat til å erklære sitt kandidatur mot kongressmann Andy Barr. Palumbo er sønn av en delstatsrepresentant og president i et stort trevirkefirma. Barr tok setet fra en demokrat i 2012.

  MD-6: Veteran David Vogt vil stille mot den ferske kongressmannen John Delaney, som tok dette kraftig nytegnede setet fra en republikaner i 2012.

  MI-7: Tidligere delstatsrepresentant Pam Byrnes (D) vil stille mot kongressmann Tim Wahlberg (R).

  NY-lokal: Sienna har målt New York City, og finner i motsetning til flere andre målinger den siste tiden at bystyreleder Christine Quinn fortsatt har ledelsen, med 27%. Tidligere kongressmann Anthony Weiner har 18%, Bill de Blasio og William Thompson har begge 11% og John Liu 7%.

  VA-guv: Quinnipiac har målt guvernørracet også, og interessant nok finner de samme margin som PPP, og samme utvikling. Terry McAuliffe har 43% mot 39% for Ken Cuccinelli. Dette er 1% opp for Cuccinelli siden mai, og underbygger igjen at guvernør Bob McDonnells upopularitet og skandaler så langt ikke har gjort noen skade for republikanerne.

  Cuccinelli ble dessuten renvasket for påståtte lovbrudd av den demokratiske anklageren Michael Herring i går. Herrings kontor hadde etterforsket Cuccinelli, men den endelige rapporten fant ingen bevisste lovbrudd. Noen gaver og tjenester hadde ikke blitt oppført etter loven, men det var intet som tydet på at dette var bevisst da andre, lignende gaver var oppført.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også