Mer

  Valgsnacks for torsdag 18. juli

  Valgsnacks-logoIA-sen: En av de republikanske kandidatene til Senatet gjorde en skikkelig tabbe i en intern debatt mandag. David Young, som tidligere var rådgiver for senator Chuck Grassley, uttalte nemlig at det han ville gjøre som nyvalgt senator var å invitere Chuck Schumer, en demokrat fra New York til lunsj, så han kunne «dele de gode nyhetene om Jesus Kristus». Schumer er jøde.

  MA-5: Setet til Ed Markey skal som nevnt fylles i desember, men all spenning er knyttet til demokratenes primærvalg i oktober. Foreløpige kan­di­dater på demo­kra­tisk side er del­stats­se­na­to­rene Will Browns­berger og Karen Spilka, del­stats­re­pre­sen­tant Carl Scior­tino og sheriff Peter Kout­ou­jian. Så langt stiller kun en repub­li­kaner, advokat Frank Addi­vi­nola.

  MA-6: Advokat Marisa DeFranco vil utfordre kongressmann John Tierney. Veteran Seth Moulton er også i racet, og jo flere deltagere, desto færre stemmer trenger skandalerammede Tierney for å bli renominert.

  MD-guv: Delstatsrepresentant Heather Mizeur har meldt seg på til den demokratiske nominasjonen. Dersom hun blir valgt vil hun bli delstatens første kvinnelige og homofile guvernør.

  NC-sen: Lite nytt fra PPP. Hagan har 43-45 i jobboppslutning og leder på alle republikanere med ti % eller mer. Inntil dette valget kommer på radaren til folk flest er det ikke så mye nytt å si.

  VA-guv: Quinnipiac har målt Virginia, og finner ganske andre tall enn PPP gjorde. Jobboppslutningen til guvernør Bob McDonnell er positiv, med 46-37 (negativ 36-41 hos PPP) og bare 16% mener han bør gå av (35% hos PPP) som følge av de siste ukers skandaleoverskrifter.

  VA-guv: Også Roanoke College har målt, og finner -som vanlig – bedre tall for republikanerne. I denne målingen har republikaner Ken Cuccinelli 37%, mens demokrat Terry McAuliffe bare har 31%, med libertarianer Bob Sarvis på 5%. I viseguvernørracet har demokrat Northam 30% mot 28% for republikaner Jackson, mens i justisministervalget har republikaner Obenshain 33% mot 29% for demokrat Herring.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også