Mer

  Valgsnacks for onsdag 17. juli

  Valgsnacks-logoAL-1: Guvernør Robert Bentley sier det er mulig han vil anmode kongressmann Jo Bonner om å gå av tidligere enn den annonserte datoen, 15. august. Bentley er i dialog med det føderale justisdepartementet om tidsfrister for å forsikre seg om at valget skjer i tråd med bestemmelser om hvor lang tid utenlandsvelgere og militære skal ha.

  KY-2: Veteran Ron Leach vil stille mot kongressmann Brett Guthrie i dette dypt konservative distriktet (R+16). Guthrie på sin side har vært lansert som en mulig republikansk guvernørkandidat i 2015, men han sier selv han ikke er aktuell.

  MT-sen: Tidligere viseguvernør Bill Bohlinger vurderer å entre senatsvalget, enten som demokrat eller som uavhengig. I en alder av 77 tviler jeg sterkt på at han har noen sjanse.

  NJ-sen: Monmouth er ute med en måling av det demokratiske primærvalget til Senatet. Det er lite nytt; borgermester Cory Booker leder med 49%, kongressmennene Frank Pallone og Rush Holt har hhv 12 og 8% og Speakeren i delstatshuset, Sheila Oliver har 5%.

  VA-guv: PPPs tall for guvernørracet mellom Terry McAuliffe og Ken Cuccinelli viser lite endring fra mai. Demokraten McAuliffe har 41%, mot 37% for republikaneren Cuccinelli; dette er faktisk 1 % mindre for førstnevnte. Målingen gir hele 7% til libertarianeren Robert Sarvis, et svært høyt tall for en tredjekandidat og neppe noe som holder helt til november. Dog har de to store partiene nominert såpass usympatiske kandidater at jeg ikke helt vil utelukke det. Dersom Sarvis ser en kraftig reduksjon i sine tall vil det imidlertid bli interessant å se hvem som tjener mest på det; erfaringsvis går de fleste stemmer fra libertarianerne til republikanerne.

  VA-lokal: Samme måling som ovenfor viser at demokraten Ralph Northam leder 42-35 over den kontroversielle republikaneren E. W. Jackson til viseguvernørvervet. Demokraten Mark Herring har en knapp 38-36 over republikaneren Mark Obenshain i kampen om å bli justisminister.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også