Mer

  Valgsnacks for tirsdag 16. juli

  Valgsnacks-logoCA-lokal: Nå har til og med borgermester Bob Filners tidligere forlovede gått ut og bedt ham om å trekke seg. Hun sier hun avsluttet forholdet fordi han ble mer og mer voldelig og sendte tekstmeldinger med seksuelt innhold til andre kvinner mens de var sammen. Jeg ser ikke hvordan Filner kan overleve denne skandalen. Filners stabssjef trakk seg før helgen.

  IL-guv: Justisminister Lisa Madigan går for gjenvalg i 2014, og er dermed ikke aktuell for guvernørvervet. Interessant nok erkjenner hun at farens posisjon som Speaker i delstatshuset er den viktigste grunnen til at hun ikke stiller. Med mindre dette bare er en fordekt måte å skvise ut Michael Madigan på, ser det ut til å bli en tvekamp på demokratisk side mellom guvernør Pat Quinn og tidligere Obama-stabssjef Bill Daley.

  IN-2: Dette nyvunne setet kan nå være betydelig tryggere for republikanerne, etter at demokratenes kandidat i 2012, Brendan Mullen har sagt han ikke vil stille igjen. Setet ble gjort såpass mye mer konservativt i nytegningen at daværende kongressmann Joe Donnelly valgte å gå for Senatet i stedet, og delstatsrepresentant Jackie Walorski tok det for republikanerne. Det ble uventet jevnt i 2012, men med Mullen ute kan jeg vanskelig se at distriktet skulle være utsatt lenger. Walorskis kampanje skuffet imidlertid forrige gang, så jeg endrer det bare til trolig republikansk.

  MA-sen, MA-6: Kongressmann Ed Markey trakk seg fra Representantenes Hus mandag, og ventes å bli sverget inn i Senatet i løpet av tirsdag – nøyaktig tre uker etter at han ble valgt til utenriksminister John Kerrys gamle sete. Administrasjonsminister Bill Gavin har alt utlyst suppleringsvalg i det femte kongressdistriktet den 10. desember, med primærvalg 15.oktober og påmeldingsfrist 31. juli. Dette er et trygt sete for demokratene (D+14), så her vil nok all spenning være knyttet til primærvalget. Jeg kommer tilbake med mer informasjon om mulige kandidater senere.

  NE-guv: Delstatssenator Tom Carlson lanserte sin kampanje fredag, mens rancher Charles Herbster lanserte på mandag. Det kan fort vekk bli et tett oppgjør på republikansk side.

  NY-lokal: Quinnipiac har målt borgermestervalget i New York, og finner følgende tall for den demokratiske nominasjonen 10. september: Weiner 25, Quinn 22, Thompson 11, de Blasio 10, Liu 7. Dersom ingen av kandidatene tar over 40% blir det en ekstra nominasjonsrunde 1. oktober.

  VA-guv: PPP har målt Virginia, og finner at guvernør Bob McDonnell er blitt 12% mindre populær siden mai. Jobboppslutningen hans er nå 36% positiv og 41% negativ. Derimot mener fortsatt 45% at han bør fortsette som guvernør, mens 35% mener han bør gå av. Det har vært spekulert i at republikanere i delstatshuset ønsker å presse ut McDonnell dersom hans manglende oppslutning blir et problem for deres egne gjenvalg; 31% av velgerne sier det er mindre sannsynlig at de stemmer på noen med guvernørens støtte, mot 15% som sier det er mer sannsynlig.

  WY-guv: Borgerkrigen internt i det republikanske partiet i Wyoming fortsetter. En komite i delstatshuset har vedtatt ytterligere granskning av skoleinspektør (et valgt embete) Cindy Hill, mens Hills tilhengere mener dette bare er nok et forsøk på å sverte henne. En kampanje er i gang for å utløse en folkeavstemning om den loven som overførte de fleste av Hills arbeidsoppgaver til en guvernørutnevnt stilling. Hill personlig stiller i det republikanske primærvalget mot guvernør Matt Mead.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også