Mer

  Valgsnacks for mandag 15. juli

  Valgsnacks-logoAZ-2: En intern republikansk måling fra distriktet viser kongressmann Ron Barber med en syltynn 46-45 ledelse over sin republikanske utfordrer, veteran Martha McSally.

  CA-lokal: En lokalavis i San Diego har målt, og 59% av velgerne ønsker at borgermester Bob Filner skal gå av. Filner erkjente trakasserende atferd overfor kvinnelige ansatte, men ba velgerne om en sjanse til å vise at han hadde forbedret seg.

  CO-guv: Nok en republikaner melder seg på til guvernørvalget; delstatssenator Greg Brophy.

  GA-sen, GA-rep: En føderal dommer har fastsatt helt nye valgdatoer for føderale valg i Georgia. Hensikten er å sørge for at utenlandsvelgere og det militære skal få tid til å levere stemmesedler. Dommen gjelder ikke delstatsvalg, men siden det vil bli svinedyrt å holde separate valg er det all grunn til å tro at delstatsforsamlingen vil endre også disse datoene. Det kan til og med tenkes vi får et helt nytt sett datoer, bare tidsfristen på 45 dager overholdes. Kalenderen og Georgiasiden er oppdatert.

  KY-6: Nok et navn melder seg mot den republikanske kongressmannen Andy Barr, som ble valgt i 2012; advokat Michael Koblenz. Han vil i så fall møte utdanningsaktivist Elizabeth Jensen i det demokratiske primærvalget.

  MA-guv: Finansminister Steven Grossman stiller til guvernørvalget for demokratene.

  MT-sen: Her er litt bakgrunnshistorie om hvorfor tidligere guvernør Brian Schweitzer ikke ville stille i det demokratiske primærvalget til senator.

  OH-3: Tidligere delstatsrepresentant Jennifer Garrison vil stille mot kongressmann Bill Johnson i 2014. Selv om Garrison er demokrat regnes hun som ganske konservativ, og kan ikke nødvendigvis gjøre regning med å få nominasjonen uten konkurranse. Bl.a. delstatssenator Lou Gentile vurderer også å stille.

  TX-guv: Justisminister Greg Abbott vil, som ventet, stille til guvernør i Texas. Politisk er det neppe mye forskjell på ham og Rick Perry. Og republikanerne er fortsatt tunge favoritter i denne delstaten.

  VA-guv: Ryktene går om at guvernør Bob McDonnell vil gå av allerede mandag, men disse tilbakevises av hans stab. McDonnell er i hardt vær pga. mulige økonomiske ulovligheter. Han har et halvt år igjen av embetsperioden, men dersom han går av blir viseguvernør Bill Bolling guvernør. Som observante lesere vil huske, vurderte Bolling en stund å stille til valg som partiløs, etter at justisminister Ken Cuccinelli tok den republikanske guvernørnominasjonen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også