Mer

  Schweitzer vil ikke stille til Senatet

  Montanas tidligere guvernør, demokraten Brian Schweitzer sier i et intervju med Associated Press i dag at han ikke vil stille til Senatet i 2014. Schweitzer ville vært favoritt mot alle aktuelle republikanere, og nå som han ikke stiller flytter jeg dette setet fra svakt demokratisk til svakt republikansk.

  Jeg forventer faktisk at kongressmann Steve Daines, som ble valgt i fjor, kommer til å erklære sitt kandidatur relativt kjapt. Det demokratiske nominasjonsvalget er nå vidåpent, men jeg tipper at folk som skoleinspektør Denise Juneau, tidligere skoleinspektør Nancy Keenan og administrasjonsminister delstatsrevisor Monica Lindeen vil være interesserte.

  Schweitzer var guvernør fra 2005-2013 og var tippet som en outsider til presidentvervet i 2016. Han har aldri gjort noen hemmelighet ut av hvor mye han mislikte hvordan politikk ble utført i Washington DC, men mange demokrater håpet allikevel at han skulle stille til Senatet. Han sier selv at det ikke hadde noen effekt, men det er mulig at en påstått pengeforbindelse til en såkalt «dark money»-kilde i DC var det endelig strået.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også