Mer

  Valgsnacks for torsdag 11. juli

  Valgsnacks-logoCA-lokal: Tre av borgermester Bob Filners støttespillere, ett tidligere bystyremedlem og to advokater, har levert ham brev hvor de ber ham om å trekke seg pga. anklager om seksuell trakassering. Filner var kongressmedlem da han ble valgt til borgermester i San Diego i 2012 mot republikaner Carl DeMaio, som nå er kandidat i det 52 kongressdistrikt.

  IA-guv, IA-sen: PPP har målt Iowa og finner at guvernør Terry Branstad bare er måtelig populær (45-46) i egen stat, men fortsatt klar favoritt til gjenvalg, med en 5-14% ledelse på eventuelle demokratiske konkurrenter. Den demokratiske senatskandidaten Bruce Braley derimot, leder med 9-13% på sine republikanske utfordrere, men ingen av dem er kjent blant mer enn 23% av velgerne.

  IA-sen: Delstatssenator Jodi Ernst har levert de nødvendige papirer for å delta i republikanernes primærvalg til Senatet neste år. En offisiell erklæring ventes neste uke.

  ID-2: Fiskalkonservative Club for Growth sier at de ikke bare støtter, men aktivt rekrutterte utfordrer Bryan Smith, som stiller mot kongressmann Mike Simpson til den republikanske nominasjonen. Organisasjonen har godt med penger på bok, og Simpson kan fort få problemer i erkekonservative Idaho.

  NC-12: PPP har foretatt en måling av et teoretisk, demokratisk primærvalg i North Carolina. Kongressmann Mel Watt er nominert til å lede Fannie Mae, en av de to lånegigantene som er en blanding av private og offentlige penger og reguleringer. Det er langt fra sikkert at han blir godkjent av Senatet, men PPP har nå uansett målt i fall setet blir åpent. De finner at delstatssenator Malcolm Graham har 31%, mot 22% for delstatsrepresentant Alma Adams. Resten av gjengen ligger under 10%.

  NJ-guv: Lite nytt på guvernørfronten også. Quinnipiac finner guvernør Chris Christie med en 61-29 ledelse over delstatssenator Barbara Buono. Jobboppslutningen hans er 68% positiv, 26% negativ.

  VA-guv: De privatøkonomiske problemene fortsetter for guvernør Bob McDonnell. Stadig nye avsløringer om pengegaver som ikke ble oppgitt, og hans personlige tillit er nå svært frynsete. To spørsmål gjenstår: Vil det bli så ille at McDonnell må gå av? Og vil han ta justisminister og guvernørkandidat Ken Cuccinelli med seg i dragsuget?

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også