Mer

  Valgsnacks for onsdag 10. juli

  Valgsnacks-logoAL-1: Nok en republikaner melder seg på til et valg som ikke engang er utlyst. Jo Bonners sete blir ledig fra midten av august, og Wells Griffith, tidligere rådgiver for den nasjonale partiorganisasjonen er nummer ørten til å melde seg på.

  CO-sen: It never rains, but it pours. To nye republikanere er klare til å stille mot Mark Udall; delstatsrepresentantene Amy Stephens og Owen Hill. I tillegg ryktes det at tidligere kongressmann og guvernørkandidat Bob Beauprez vil slenge seg på.

  FL-26: Skolestyremedlem Carlos Curbelo vil stille til den republikanske nominasjonen for å utfordre kongressmann Joe Garcia. Demokraten Garcia har alt sett flere av sine nærmeste medarbeidere trekke seg pga. anklager om valgfusk, og regnes uansett som sårbar i dette svingdistriktet.

  GA-guv: Guvernør Nathan Deal får intern konkurranse om den republikanske nominasjonen neste år fra borgermester David Pennington. Angrepsvinklingen er dels Deals frynsete etikk (han hadde problemer allerede da han satt i Kongressen), men også manglende jobbskaping.

  HI-guv: Delstatssenator David Ige, som har ledet finanskomiteen de to siste årene, utfordrer guvernør Neil Abercrombie til den demokratiske nominasjonen. Du kan lese mer bakgrunnsstoff om hvorfor Abercrombie er sårbar (særlig fra en etnisk asiat) her.

  IA-guv: Delstatssenator Jack Hatch får konkurranse om den demokratiske guvernørnominasjonen. Tidligere partiformann Tyler Olson erklærte seg som kandidat tirsdag kveld.

  ID-sen: Delstatssenator og tidligere republikansk gruppeleder i delstatshuset, Larry Rhodes stiller til senatet i 2014. Han har tatt på seg vinterarbeid, da han møter tidligere guvernør Mike Rounds i nominasjonsvalget.

  MA-6: Tidligere marinesoldat Seth Moulton vil stille i det demokratiske primærvalget mot kongressmann John Tierney, som slo en republikaner med bare 1% margin i 2012. Moulton beskriver seg som sentrumsorientert, og vurderte visstnok å stille som uavhengig i fjor.

  NE-guv: Delstatssenator Mike Flood vil allikevel ikke stille til guvernør neste år. Flood var favoritten i fjor, men trakk seg pga. sin kones brystkreft. Etter at hun ble bedre tidligere i år var det mange som håpet han ville komme tilbake, men det er altså endelig avkreftet.

  NJ-sen: Lite nytt fra New Jersey. Cory Booker har fortsatt over halvparten av stemmene og ingen andre topper 10% i det demokratiske primærvalget, som er fem uker frem i tid.

  WV-2: Delstatsrepresentant Meshea Poore entrer det demokratiske primærvalget mot tidligere delstatspartileder Nick Casey. Som tidligere nevnt er republikanerne favoritter til å holde setet.

  WY-sen: Apropos saken jeg postet om Liz Cheneys mulige kandidatur til Mike Enzis senatssete… ifølge SmartPolitics har samtlige 17 senatorer fra Wyoming som har stilt til gjenvalg gjennom tidene, fått det.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også