Mer

  Valgsnacks for mandag 8. juli

  Valgsnacks-logoCA-31: Den republikanske kongressmannen Gary Miller, som sitter i et sete Obama vant i 2012, sier han ikke kommer til å flytte til det mer konservative 45. distriktet, som blir ledig fra 2014 fordi John Campbell ikke tar gjenvalg. Som jeg tidligere har beskrevet utførlig, vant Miller mot en annen republikaner i 2012 fordi demokratene splittet stemmene på flere kandidater, noe som kan skje i 2014 også.

  CO-lokal: Administrasjonsdepartementet i Colorado har avvist en anke fra to demokratiske delstatssenatorer som er utsatt for en tilbakekallelse. De tar nå saken inn for domstolene. Tilbakekallelsen kommer pga. innføringen av nye våpenlover i delstaten, og en av dem sitter i et svært jevnt sete.

  FL-sen: Den konservative (og kontroversielle) oberst Allen West, som satt i Huset i en periode, sier han vil stille til noe i 2016, men vet foreløpig ikke hva (eller vil ikke avsløre det ennå). Det har vært spekulert i at West er interessert i å utfordre senator Marco Rubio i primærvalget, særlig etter Rubios rolle i arbeidet med innvandringsreformen.

  IA-1: Bosniskfødte Anesa Kajtazovic, den yngste delstatsrepresentant i Iowa noensinne, setter ned en komite for å finne ut om hun skal stille til Huset neste år. Hun ble valgt til delstatshuset i 2010, bare 24 år gammel.

  NY-lokal: Tidligere justisminister og guvernør i delstaten, Eliot Spitzer stiller til valg til Comptroller i New York City. For de som ikke husker, måtte Spitzer trekke seg fra guvernørvervet etter at det ble avslørt at han var kunde hos et rådyrt eskortefirma. Comptrollerjobben er en form for byrevisjonsvirksomhet. Om ikke annet vil borgermesterkandidat Anthony Weiner få hard konkurranse om blødmene i avisoverskriftene fremover…

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også