Mer

  Valgsnacks for fredag 28. juni

  AR-sen: En måling tatt opp for Senate Conservatives Fund viser at senator Mark Pryor får en tøff kamp i 2014 dersom republikanerne nominerer kongressmann Tom Cotton. Pryor har 41% mot 40% for Cotton, og de fleste som ikke vet ennå er republikanere eller konservative uavhengige velgere. På den annen side hadde dette fondet en måling i mars som ga Cotton en 43-35 ledelse, så ta målingen med en klype salt; vi vet bla. ikke den eksakte ordlyden på spørsmålene.

  Valgsnacks-logoCA-45: Kongressmann John Campbell annonserte torsdag at han ikke tar gjenvalg i 2014. Setet er R+7 og således ganske trygt for republikanerne.

  MA-sen: Nyvalgte Ed Markey har allerede satt en rekord. Når han blir sverget inn i Senatet vil han bli den senatoren i historien som har sittet lengst i Huset. Markey har tjenestegjort siden november 1976, og det er litt over 4,5 år mer enn noen annen. Pussig nok tilhørte den forrige rekorden en republikaner som hadde det eksakt samme senatssetet fra 1925 til 1931.

  ME-guv: Guvernør Paul LePage gikk på en politisk smell onsdag, da delstatsforsamlingen gikk inn for å overprøve hans veto av budsjettet, og vedtok skatteøkninger. LePage hintet meget tydelig at han vurderer å ikke ta gjenvalg neste år… noe som muligens vil styrke republikanernes sjanse til å holde denne staten.

  SD-sen: Den lokale meningsmåleren Nielson, som tidvis er blitt beskyldt for å være et demokratisk firma, har målt staten og finner tidligere guvernør Mike Rounds med en overbevisende 54-27 ledelse over den eneste erklærte kandidaten for demokratene, tidligere kongressrådgiver Rick Weiland.

  TX-guv: Guvernør Rick Perry har undertegnet en lov som gjør de midlertidige nytegningene fra 2012 permanente. Kartene ble tegnet av en domstol i San Antonio, og er på den ene side mindre aggressive enn de som republikanerne i delstatsforsamlingen opprinnelig laget, men på den annen side ikke så minoritetsvennlige som demokratene hadde håpet på. Med Høyesteretts avgjørelse om å legge paragraf 4 (og dermed i praksis paragraf 5) av den føderale valgloven døde, trenger Texas ikke lenger forhåndsgodkjenning fra det føderale justisdepartementet.

  TX-lokal: Viseguvernør David Dewhurst har en tredje intern utfordrer, delstatssenator Dan Patrick.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også