Mer

  Høyesterett: Årets siste dag

  26. juni, 2003: USAs Høyesterett avgjør Lawrence v. Texas. Det er grunnlovsstridig for delstater å forby samleie mellom to personer av samme kjønn.

  26. juni, 2013: Retten forbereder seg på å avgjøre Hollingsworth v. Perry — Californias forbud mot likekjønnet ekteskap — og United States v. Windsor — de føderale myndighetenes definisjon av ekteskap.

  Fellesnevneren er Anthony Kennedy. I 2003 forfattet han avgjørelsen i Lawrence, og det ryktes at sjefsdommer John Roberts har bedt han gjøre det samme i Windsor.

  Men hvilken fløy har Kennedy alliert seg med? Hvis han stemmer med de fire liberale dommerne i Windsor, finnes Defense of Marriage Act grunnlovsstridig. Hvis han stemmer med de fire konservative dommerne, blir loven stående.

  Samtidig holder mediene en knapp på at Roberts har skrevet avgjørelsen i Perry. Det betyr sannsynligvis en av to ting: Enten blir forbudet stående, eller så har et bredt flertall av dommerne stemt for å avvise saken. Da kan likekjønnet ekteskap nok en gang bli lovlig i California.

  Vi får svarene fra kl. 16:00. Følg oss på @AmPolitikk!

  Carl Fredrik Straumsheim
  Carl Fredrik Straumsheim
  Utdannet journalist ved University of Maryland, College Park. Har bodd i USA siden 2007.

  Les også