Mer

  Valgsnacks for mandag 24. juni

  Valgsnacks-logoGA: Det republikanske partiet i Georgia har med stort flertall avvist å utrede et forslag om å avvikle primærvalgene til fordel for å utnevne kandidater på partimøter. Med tanke på det kaoset som fant sted i Virginia tidligere i år, der den kontroversielle E. W. Jackson ble nominert til viseguvernør, var nok det fornuftig.

  MN-guv: To nye kandidater melder seg i disse dager til den republikanske nominasjonen til guvernørvalget. Søndag annonserte tidligere speaker i delstatshuset, Kurt Zellers, sitt kandidatur. Delstatssenator Dave Thompson ventes å melde seg på mandag og flere andre overveier å stille. Guvernør Mark Dayton (D) hadde imidlertid 57% jobboppslutning på siste meningsmåling.

  NJ: En liten titt bak kulissene i det korrupte, politiske spillet som er New Jersey. Sopranos var mer dokumentar enn fiksjon i denne delstaten.

  UT: Det demokratiske partiet i Utah vedtok å fortsette å nominere kandidater ved partimøter, og avviste et forslag om å innføre primærvalg, slik de fleste delstater har. Det er fortsatt slik at det blir primærvalg mellom de to kandidatene med flest stemmer dersom ingen oppnår 60% på partimøtene. Også republikanerne i Utah har en debatt gående om nominasjonssystemet.

  VA-guv: Både FBI og delstatsmyndighetene etterforsker påstander om at guvernør Bob McDonnell (R) skal ha unnlatt å oppgi mottak av gaver for mange tusen dollar. Skandalen har alt senket McDonnells tidligere status som en av mange presidentkandidater i 2016 til nær null, og kan i verste fall føre til at han må gå av før tiden. I så fall blir viseguvernør Bill Bolling, som valgte å ikke stille i 2013, guvernør for resten av valgperioden.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også