Mer

  Noen ord om Michael Hastings (1980-2013)

  Journalisten og forfatteren Michael Hastings døde i en bilulykke i Los Angeles natt til tirsdag. Han ble bare 33.

  Michael Hastings dekket presidentvalg og krigene i Irak og Afghanistan, men han er mest kjent for Rolling Stone-artikkelen om general Stanley McChrystal fra 2010. McChrystal var Obamas øverstkommanderende i Afghanistan, helt til Hastings artikkel gjorde det klart at den mektige og respekterte generalen verken respekterte den ferske presidenten eller visepresidenten. McChrystal fikk sparken, og Hastings vant en George Polk Award for artikkelen. Han skrev senere boka The Operators om samme emne.

  I tillegg til å skrive for Rolling Stone ble Hastings hyret inn av BuzzFeed i 2012. Han dekket fjorårets presidentvalgkamp, og jeg møtte ham i Iowa.

  Vi var blant de få reporterne som fulgte president Obamas busstur gjennom Iowa i leiebil i august i fjor. Vi slet med de samme veisperringene, og det stramme tidsskjemaet i det vi fulgte Obamas bilkortesje fra arrangement til arrangement. Vi snakket kort om valgkampen, og om hvordan det hadde vært å dekke Romney-kampanjen. På dette tidspunktet var Hastings allerede drittlei av valgkampsirkuset og de repetisjonspregede talene. Dette skinner også tidvis igjennom i eboka Panic 2012: The Sublime and Terrifying Inside Story of Obama’s Final Campaign, som anbefales.

  Jeg møtte ham kun noen få ganger, men det er rart at han plutselig er borte. Et utvalg minneord:

  Få også med deg Hastings ti råd til unge journalister.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også