Mer

    Våpenlovgivning fører til tilbakekallelse i Colorado

    Administrasjonsdepartementet i Colorado har verifisert at det er samlet inn nok underskrifter til å utlyse et tilbakekallelsesvalg for den demokratiske delstatssenatslederen John Morse. Tilbakekallelsen har vært organisert av motstandere av den innstramningen i våpenlovgivningen som demokratene drev igjennom i Colorado etter skyteepisoden på en skole i Newton, Connecticut i desember.

    Morse ble valgt med syltynt flertall i dette distriktet i 2010, og med den lavere valgdeltagelsen som trolig vil komme med et slikt valg midt i perioden kan utfallet meget vel bli en republikansk gevinst. Demokratene har i dag et 20-15 flertall i kammeret, så de vil uansett beholde kontrollen, men begge sider i våpendebatten vil ganske sikkert pumpe store beløp inn i dette lokalvalget, og utfallet vil bli tolket som et viktig signal på nasjonalt plan.

    Morse er den første politiker i Colorados historie som er blitt utsatt for tilbakekallelse, men krefter i det demokratiske partiet vil nå forsøke å stoppe nyvalget på en språklig teknikalitet. Hvis det ikke lykkes vil de ganske sikkert gå til domstolene. Det er også samlet inn underskrifter for tilbakekallelse av en annen demokratisk delstatssenator, men det er trolig ikke samlet inn nok underskrifter i det distriktet.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også