Mer

  Valgsnacks for onsdag 19. juni

  Valgsnacks-logoFL-guv: Quinnipiac har målt Florida, og finner at den republikanske guvernøren Rick Scott fortsatt er har styrket sin stilling noe. Han har 43-44 i jobboppslutning, men ligger fortsatt bak både tidligere guvernør Charlie Crist (som nå er demokrat), senator Bill Nelson og tidligere finansminister i delstaten, Alex Sink. Han leder imidlertid over den eneste erklærte kandidaten, delstatssenator Nan Rich.

  IL-guv: Noen tall fra den republikanske måleren We Ask America for et teoretisk demokratisk primærvalg: Guvernør Pat Quinn taper 44-33 til justisminister Lisa Madigan. Tidligere stabssjef Bill Daley leder 38-37 over Quinn. I et tremannsrace har Madigan 32%, mot 22% for Daley og 21% for Quinn.

  KY-6: Utdanningsaktivist Elisabeth Jensen (D) vil utfordre kongressmann Andy Barr i 2014. Barr slo ut sittende demokrat Ben Chandler i 2012 pga. uenighet om kull, som fortsatt er meget viktig i de østlige deler av staten. Barr er sårbar, men det er usikkert om Jensen er den rette kandidaten.

  MN-sen: Delstatsrepresentant Jim Abeler vil stille til den republikanske nominasjonen mot senator Al Franken.

  NC-sen: PPP har sin månedlige måling fra North Carolina. Senator Kay Hagan har 41-42 i jobboppslutning og en knapp ledelse på alle republikanerne, men er fortsatt under 50%.

  NJ-sen: Guvernør Chris Christie virker ikke akkurat overveldende positiv til den presumptive republikanske kandidaten i delstatens suppleringsvalg til senatet, tidligere borgermester Steve Lonegan. De to var konkurrenter i den republikanske nominasjonskampen i 2009, og Lonegan har hatt kritiske kommentarer også etter dette. Spurt om han ville gi offentlig støtte til partiets kandidat, svarte Christie: «I’ve got my own campaign to run

  WI-guv: Tidligere senator Russ Feingold vil bli utenriksdepartementets utsending til Sentral-Afrika. Dermed er det høyst usannsynlig at han vil stille mot guvernør Scott Walker i 2014. Derimot er et comeback mot mannen som slo ham i 2010, senator Ron Johnson høyst aktuelt i 2016.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også