Mer

  Treadwell stiller til Senatet

  AK Mead TreadwellViseguvernør Matt Treadwell vil ikke ta gjenvalg i 2014, og sikter i stedet mot en av Alaskas senatsplasser, som i dag besittes av demokraten Mark Begich. Dette setet ble erobret av demokratene i 2008 fordi daværende senator Ted Stevens var under etterforskning under valgkampen; det skulle normalt gått solid republikansk.

  Begich forsøker å fremstille seg som moderat, og har til og med omtalt seg selv som mer av en «Rockefeller-republikaner» (dvs. den moderate, nordøstliberale typen) enn en «Pelosi-demokrat». Dersom Treadwell viser seg å være en helt allminnelig republikansk kandidat (les: ikke en ny Todd Akin) skal denne statens konservative grunnholdning være nok til å vippe ut Begich. Inntil videre har jeg dette setet som svakt republikansk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også