Mer

  Treadwell stiller til Senatet

  AK Mead Treadwell Viseguvernør Matt Treadwell vil ikke ta gjenvalg i 2014, og sikter i stedet mot en av Alaskas senatsplasser, som i dag besittes av demokraten Mark Begich. Dette setet ble erobret av demokratene i 2008 fordi daværende senator Ted Stevens var under etterforskning under valgkampen; det skulle normalt gått solid republikansk.

  Begich forsøker å fremstille seg som moderat, og har til og med omtalt seg selv som mer av en «Rockefeller-republikaner» (dvs. den moderate, nordøstliberale typen) enn en «Pelosi-demokrat». Dersom Treadwell viser seg å være en helt allminnelig republikansk kandidat (les: ikke en ny Todd Akin) skal denne statens konservative grunnholdning være nok til å vippe ut Begich. Inntil videre har jeg dette setet som svakt republikansk.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også