Mer

  SurveyUSA: DeMaio leder på Peters

  ca52 scott peters Kongressmann Scott Peters slo ut en sittende republikaner med knapp margin i 2012, og er allerede meget utsatt i Californias 52. kongressdistrikt. En måling tatt opp for den republikanske valgorganisasjonen for Huset i april, viste at Peters lå 10% bak republikanernes tapende kandidat til borgermestervervet i San Diego, Carl DeMaio. Den typen partimålinger skal man ta med en stor klype salt, men nå har uavhengige SurveyUSA målt, og finner DeMaio med 48% mot 39% for Peters.

  Stemmetall fra borgermestervalget tidligere i 2012 viser at DeMaio vant dette kongressdistriktet med større margin enn Peters, og de delene som ligger utenfor bygrensene til San Diego (og således ikke deltok i borgermestervalget) er sterkt republikanske. Dette tegner derfor til å bli en meget tøff utfordring for Peters.

  Jeg endrer foreløpig ikke vurdering av distriktet (jeg har det nå som «svakt demokratisk») fordi dette er et av de få tilfeller hvor en utfordrer er mer kjent enn den sittende kongressmannen. Peters er fersk, og mindre kjent i distriktet enn DeMaio, som har vært en faktor i lokalpolitikken i San Diego i flere år. Andelen som svarer SurveyUSA «nøytral» eller «vet ikke» om Peters er 43%, mens den for DeMaio bare er 36%. Vi får se på målingene når Peters har fått et år til på seg.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også