Mer

  – Vil røre tyskerne til tårer

  Bidragsyter Hilde Restad er intervjuet i «Rett på sak»-spalten i dagens utgave av Aftenposten (s. 2). Tema: President Barack Obamas kommende tale ved Brandenburger Tor i Berlin.

  Utdrag:

  – Obama ba om å få tale ved Brandenburger Tor allerede i 2008. Da mente Angela Merkel at det var et uegnet sted for å drive valgkamp. Hvordan tror du tyskerne vil motta Obama til uken?

  – Obama er flink til å sjarmere sitt publikum uavhengig av hvor han er, og jeg tviler ikke på at han vil holde en ypperlig tale som vil røre tyskerne til tårer. Mannen har et stort retorisk talent. Selv de som møter opp motvillig, har en tendens til å bli rørt.

  Aftenposten lurer også på om Obama vil kunne toppe Brandenburger Tor-talene til Kennedy (1963) og Reagan (1987).

  Det skal godt gjøres uten Den kalde krigen som kulisse, som Restad også er inne på. Obama skal også slite med å toppe den voldsomme entusiasmen han møtte som presidentkandidat under Berlintalen i 2008.

  Det som interesserer meg mer er hvordan talen blir mottatt hjemme i Washington – gitt den siste tidens motgang for Obama-administrasjonen og DCs innvandringsfokus om dagen – og det kommer vi tilbake til i slutten av uka.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også