Mer

  Valgsnacks for fredag 14. juni

  Valgsnacks-logoAZ-sen/NV-3: Sønnene til hhv senator Jeff Flake og kongressmann Joe Heck (begge republikanere) er i trøbbel etter at det er blitt avslørt at begge har twitret homofobe og rasistiske uttalelser. Begge politikere har offentlig beklaget og tatt avstand fra avkommets ytringer. Jeg føler meg ganske sikker på at dette ikke er siste gang offentlige personer får pepper for familiemedlemmers internetteskapader…

  CO-guv: Guvernør John Hickenloopers avgjørelse om å utsette henrettelsen av en dømt morder gjør at han faller drastisk i popularitet, ifølge Quinnipiac. I et tenkt oppgjør neste år mot tidligere kongressmann Tom Tancredo leder han bare 41-40. Han har 42-40 mot administrasjonsminister Scott Gessler og 43-37 mot delstatssenator Greg Brophy. Hickenlooper har 47-43 i jobboppslutning.

  ME-guv: Kongressmann Michael Michaud har annonsert at han setter ned en komite for å undersøke muligheten for å stille til guvernørvalget i 2014. Michauds (eventuelle) inntreden vil trolig skremme vekk andre demokrater, men neppe den uavhengige Eliot Cutler. Her er Michauds introduksjonsvideo:

  httpv://youtu.be/utXn6PlWOt4

  NJ-sen: Newarks borgermester Cory Booker har en knusende ledelse i det demokratiske primærvalget, selvsagt mye pga. at han er mer kjent enn sine konkurrenter. Ifølge Monmouth har Booker 63% mot 10% for kongressmann Rush Holt, 8% for kongressmann Frank Pallone og 6% for delstatsrepresentant Sheila Oliver. Alle fire leder over den mest sannsynlige republikaneren, tidligere borgermester Steve Lonegan.

  NJ-sen: En domstol i New Jersey har enstemmig avvist søksmålet mot guvernør Chris Christies avgjørelse om å holde et suppleringsvalg til Senatet i oktober. Saksøkerne ville legge suppleringsvalget til den ordinære valgdatoen i november, men domstolen kom til at Christie var i sin fulle rett til å legge valget til oktober.

  Generelt: New York Times melder at tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin er tilbake på Fox News fra mandag som kommentator. Hennes forrige kontrakt ble ikke fornyet av Fox da den utløp for fem måneder siden, og NY Times spekulerer i at den nye er atskillig billigere for tv-selskapet.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også