Mer

  Valgsnacks for tirsdag 11. juni

  Valgsnacks-logoCO-?: Herre jemini. Noen av de nordøstlige fylkene i Colorado ønsker å bryte ut og danne en egen stat. Forklaringen er generell misnøye med de som styrer delstaten i dag (demokratene) og i særdeleshet nye reguleringer av energiindustrien, som står for mange arbeidsplasser i denne delen av staten. Siden delstatsforsamlingen må si seg enig i at en stat splittes opp tror jeg ikke dette forslaget er veldig aktuelt.

  FL-9: Republikanerne har en latinokandidat i dette klart demokratiske setet; blogger og marineveteran Jorge Bonilla. Setet besittes for tiden av den sterkt kontroversielle angloen Alan Grayson. Distriktet får stadig flere latinske velgere; spørsmålet er om etnisitet betyr mer enn partitilhørighet.

  IL-17: Tidligere kongressmann Bobby Schilling, som tapte fjorårets valg fordi setet hans ble kraftig tegnet om av demokratene i delstatsforsamlingen, gir ikke opp. Han sier til lokalpressen at han heller i retning av å gå for revansj. Setet er D+7, så det skal normalt være i ytterkant av hva som er mulig, men Obama hadde fordelen av hjemmebane i Illinois, og republikanerne håper å gjøre 2014 likt 2010.

  MN-1: Delstatsrepresentant Mike Benson vil stille for republikanerne mot sittende kongressmann Tim Walz. Setet er svært jevnt (R+1), men Walz (D) klarte å holde unna i 2012.

  NJ-sen: Ingen overraskelser i siste sekund i New Jersey. De seks kandidatene vi har nevnt har levert underskrifter og delstaten har nå inntil ti dager på å verifisere dem. De seks er tidligere borgermester Steve Lonegan og lege Alieta Eck for republikanerne og borgermester Cory Booker, delstatsrepresentant Sheila Oliver og kongressmennene Rush Holt og Frank Pallone for demokratene. For øvrig har en demokrat anlagt sak mot delstaten, med krav om at valget må holdes samtidig med det ordinære guvernørvalget i november.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også