Mer

  Valgsnacks for mandag 10. juni

  Valgsnacks-logoAK-LtGuv: Delstatssenator Lesil McGuire (nei, fornavnet er ikke en skrivefeil) stiller til viseguvernør i Alaska i 2014. McGuire representerer deler av Anchorage. Det at hun stiller tyder på at nåværende viseguvernør Mead Treadwell kommer til å gå for senatsjobben til demokraten Mark Begich.

  IA-guv: En måling tatt opp av lokalavisen Des Moines Register viser den republikanske guvernøren Terry Branstad med 55% mot 27% for den demokratiske delstatssenatoren Jack Hatch. Dersom Branstad sitter en fireårsperiode til, blir han den lengst sittende guvernør noensinne.

  IA-sen: Vi har ytterligere to potensielle kandidater til den republikanske nominasjonen foran senatsvalget i 2014; professor Sam Clovis og delstatssenator Jodi Ernst.

  IL-guv: Battleground Polling, et så langt ukjent firma, har målt det republikanske primærvalget i 2014, men tallene er fra slutten av mai. Finansminister Dan Rutherford leder med 27%, men det er fortsatt uavklart hvem og hvor mange som stiller, så ta det hele med en klype salt.

  MA-guv: Republikaneren Paul Cellucci, som ble valgt til guvernør i Massachusetts i 1998 og gikk av i 2001 for å bli ambassadør til Canada, døde lørdag av ALS (i USA også kjent som Lou Gehrig’s disease).

  MA-sen: Republikanske McLaughlin Group har målt Massachusetts og finner demokrat Ed Markey med 45% mot republikaner Gabriel Gomez med 44%. Målingen er tatt opp for en republikansk aktivist og omfatter kun 400 personer, så den er tvilsom på alle punkter.

  NE-sen, NE-guv: Et par nye navn i diskusjonen om hvem som skal stille for republikanerne til Senatet og til guvernørvervet i Nebraska neste år: Den velstående kvegfarmeren Charles Herbster vurderer visstnok begge verv, men lener mot guvernør, mens universitetspresident Ben Sasse kan komme til å stille til Senatet.

  NJ-sen: Juristen Jeffrey Chiesa tas i dag i ed som ny senator fra New Jersey. Chiesa ble oppnevnt av guvernør Chris Christie på torsdag.

  NJ-sen: Newarks borgermester Cory Booker annonserte sitt kandidatur på lørdag, og Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg har alt lovet å holde en pengeinnsamling for ham. Også Speakeren i delstatshuset, Sheila Oliver, vurderer valget. På republikansk side er lege Alieta Eck i gang med å samle inn underskrifter, mens den kjente FOX-kommentatoren Geraldo Rivera ikke kommer til å stille.

  httpv://youtu.be/lnICTd29pZw

  PA-guv: Kongresskvinne Allyson Schwartz leder det demokratiske primærvalget med 18%, mens ingen av de andre har over 5%. Både Schwartz og finansminister Rob McCord leder over sittende guvernør Tom Corbett, ifølge Quinnipiac.

  SC-LtGuv: Lokalavisen The State tar en nærmere titt på hvem som er aktuelle for viseguvernørposten i South Carolina i 2014. Det blir siste gang dette vervet velges uavhengig av guvernøren; en grunnlovsendring gjør at de f.o.m. 2018 velges sammen.

  WV-2: Tidligere delstatsrepresentant Charlotte Lane vurderer å stille til den republikanske nominasjonen for å erstatte Shelley Moore Capito, som går for opprykk til Senatet.

  Generelt: Hvorfor demokratene fortsatt bør kjempe for den hvite arbeiderklassens stemmer – og hva de kan gjøre for å få dem.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også