Mer

  Valgsnacks for fredag 7. juni

  Valgsnacks-logoAL-01: Delstatsrepresentant Chad Fincher er interessert i å stille til Kongressen, og kan komme til å erklære sit kandidatur i løpet av neste uke.

  MO-8: Nå som Jason Smith er sverget inn kan vi ta en titt på ting du ikke visste at du burde ha visst: Smith er det vanligste navnet på kongressmedlemmer, og 115 personer har hett det siden 1789. Johnson har vært navnet på 65, mens 55 har hett Davis. Bare to årganger av Huset har ikke hatt en Smith, og på det meste var det ti. New York har valgt 11 Smith, mens 14 stater ennå har til gode å velge en.

  NJ-sen: Guvernør Chris Christie utnevnte torsdag sin justisminister Jeffrey Chiesa til midlertidig erstatter for avdøde Frank Lautenberg. Christie og Chiesa har kjent hverandre i 22 år, og Chiesa er etter alle solemerker en høyt respektert tjenestemann i New Jersey. Påmeldingsfristen for nyvalget til Senatet er for øvrig allerede nå på mandag, kl. 16:00 lokal tid.

  NJ-sen: Newarks borgermester Cory Booker har ennå ikke erklært seg som kandidat, men har satt i gang innsamling av underskrifter. Kongressmann Rush Holt erklærte sitt kandidatur torsdag.

  NJ-sen: Republikanernes gruppeleder i delstatshuset, Jon Bramnick, stiller ikke til Senatet i 2013.

  PA-sen: Ifølge Quinnipiac har senator Pat Toomey (R) en 42-37 ledelse over en av flere mulige motstandere i 2014, tidligere admiral og kongressmann Joe Sestak (D).

  VA-LtGuv: Den republikanske kandidaten til viseguvernør i Virginia, E.W. Jackson, er gaven som fortsetter å gi – til pressen og til demokratene. Blant de nyeste krumspringene er at yoga leder deg til Satan, og det å donere penger til slike som Jackson er viktigere enn å gi til fattige. Spørsmålet nå er om Jackson er i stand til å stå dette løpet fullt ut, eller om presset internt blir så sterkt at han trekker seg.

  UT-4: Josh Romney, en av Mitts fem sønner, sier at han ikke vil utelukke en politisk karriere i fremtiden. Josh, som jobber som eiendomsutvikler, vil imidlertid ikke stille til den republikanske nominasjonen i Utahs 4. distrikt, der borgermester Mia Love prøver å få en sjanse til mot den demokratiske kongressmannen Jim Matheson.

  Diverse: Den republikanske valgkomiteen for Huset har offentliggjort noen detaljer fra en serie målinger tatt opp i mai. Slike partimålinger er høyst upålitelige, men for de som er interesserte er det bare å klikke videre.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også