Mer

  Joe Bacas problemer

  Jeg skrev i april om tidligere kongressmann Joe Baca, som ble tuppet ut av partifelle Gloria Negrete McLeod fra sitt gamle 35. distrikt, og som istedet for å gå for revansje i 2014 beveget seg over i det 31. distrikt som bare tilfalt republikanerne ved en inkurie (fire demokrater splittet stemmene mellom seg og to republikanere gikk videre til november).

  Den forholdsvis moderate Baca er ikke veldig populær blant de andre demokratene i Californias delegasjon, og ett dusin av dem skrev under på støtte til en av Bacas konkurrenter i det 31. distriktet, borgermester Pete Aguilar. Derfor kom det som en overraskelse da Baca la frem en liste på 30 navn på kongressmedlemmer fra hele landet som støttet hans gjenvalg. Blant navnene var størrelser som James Clyburn, som er assisterende gruppeleder for demokratene i kongressen. I tillegg hadde flere lokale størrelser skrevet under.

  Så begynte problemene for Baca. To av navnene, inkludert Clyburn, hevder at de aldri hadde hørt fra ham, langt mindre underskrevet på noen støtteerklæring. Et par andre hevdet at de hadde skrevet under, men trodde ikke at det var flere demokrater med i kampen, så de trakk tilbake sin støtte da de fikk vite det, siden de ikke ville ta side i nominasjonskampen.

  En meget ilter og vred Baca la frem underskriftene, som ganske riktig inkluderte Clyburn. Han hevdet videre at han hadde gjort det rimelig klart for alle som hadde underskrevet at han kjempet mot Aguilar, og dessuten advokaten Eloise Gomez Reyes, som har fått en del støtte fra de lokale underskriverne og fra kvinneorganisasjoner. En fjerde kandidat, det lokale skolestyremedlemmet Danny Tillman stiller også.

  Den sentrale valgkomiteen for Huset, DCCC har imidlertid gjort det uvanlige at de allerede har engasjert seg for Aguilar. Baca hevder hårdnakket at det er deres innblanding som nå har fått flere av kongressmedlemmene til å «endre hukommelsen», ved at DCCC har lagt utilbørlig press på dem.

  Så mens fire demokrater nå gjør sitt beste for å svekke hverandres og partiets troverdighet, kan den republikanske kongressmannen Gary Miller bare sitte helt stille og takke høyere makter. Han sitter i et sete Obama vant med 57%, så et bittert oppgjør på demokratisk side, kanskje også med lav valgdeltagelse i november, er helt nødvendige faktorer dersom han skal beholde plassen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også