Mer

  Valgsnacks for torsdag 6. juni

  Valgsnacks-logoAL-01: Noen gang lurt på hva som skjer med kontorplass og ansatte når en kongressrepresentant går av? Lokalpressen tar en titt på kontoret til kongressmann Jo Bonner, som har sagt han vil trekke seg 15. august.

  IA-guv: Ikke just noen overraskelse. Tidligere guvernør Tom Vilsack, som nå er føderal landbruksminister, vil ikke stille til guvernørvalget i 2014.

  IL-guv: Forretningsmann Bruce Rauner annonserte onsdag morgen at han vil stille til guvernør for republikanerne. Rauner er søkkrik, og ventes å bruke egne midler til valgkampen. Se den første valgvideoen hans her:

  httpv://youtu.be/gG-XN9C-3LA

  IL-guv: Delstatssenator Kirk Dillard kom med en dårlig skjult slengbemerkning i et radiointervju i forrige uke. Han sa at for delstatens skyld var det på tide med en «tradisjonell førstefamilie» og ikke bare en ungkar i guvernørboligen. Guvernør Pat Quinn (D) er fraskilt, så dette var nok mest et stikk til finansminister Dan Rutherford og homseryktene som lenge har versert om ham.

  Rutherford selv har benektet at han er homofil, og har tidligere stemt mot likekjønnede ekteskap, men han var også den eneste republikanske delstatssenatoren som i sin gikk inn for å kriminalisere diskriminering basert på seksuell orientering. Dillard har sagt han vil erklære sitt kandidatur i løpet av sommeren.

  MA-sen: Kongressmann Ed Markey (D) og investor Gabriel Gomez (R) hadde sin første debatt onsdag, foran senatsvalget 25. juni. I følge mine kilder var begge to svært dårlige og pinlig kjedelige. De vil få nye sjanser til å kjede publikum 11. og 18.juni.

  MN-6: Som tidligere rapportert, stiller tidligere delstatsrepresentant Tom Emmet til Huset for å erstatte Michelle Bachmann.

  MO-8: Jason Smith, som vant suppleringsvalget tirsdag, ble sverget inn i Representantenes Hus onsdag kveld. Dermed er Huset fulltallige for første gang siden republikaneren Chris Lee fra New York trakk seg den 9. februar 2011. Senest i august, og kanskje alt i slutten av juni er vi i imidlertid i gang igjen med suppleringsvalg.

  NE-sen: Konservative Harper har målt senatsvalget i Nebraska. Republikanerne leder, uansett hvem de nominerer. Få av de kandidatene Harper testet har, etter min oppfatning, noen interesse av å stille. Zzzzzzz.

  NJ-sen: Den republikanske aktivisten og tidligere borgermesteren Steve Lonegan stiller til Senatet i høst. Han kom på 4. plass i primærvalget til guvernør i 2005 og tok 42% mot Chris Christie i 2009. Lonegan har neppe noen sjanse til å bli nominert dersom en av de mer seriøse konservative stiller. Også partiets leder i delstatshuset, Jon Bramnick vurderer visstnok å stille.

  VA-2: Den republikanske kongressmannen Scott Rigell har uttalt at han ikke vil gi offentlig støtte til partiets kandidat til viseguvernør, E. W. Jackson, pga. Jacksons tidligere uttalelser om homofile. Han vil imidlertid gi ham sin stemme. Tror neppe velgerne ser nyansene her, Scott. VA-2 som distrikt gjenvalgte Rigell, men gikk også svakt for Obama i 2012.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også