Mer

  Dingell setter ny rekord

  mi12 john dingell Representant John Dingell fra Michigan setter fredag en ny rekord: Han blir det lengst sittende medlem av Kongressen. Han passerer avdøde senator Robert Byrd, som representerte West Virginia i over 57 år.

  Dingell, som representerer Ann Arbor og forsteder sør for Detroit, har sittet i Huset siden han første gang ble valgt i et suppleringsvalg i 1955. Han erstattet da sin far, som hadde setet fra 1933. Som tenåring jobbet han som pasje i Kongressen, der han bla. overvar Roosevelts historiske tale der han ba forsamlingen erklære krig mot Japan, etter angrepet på Pearl Harbor.

  Dingell blir 87 i juli, men har ikke gitt noe signal om at han vil gå av til neste år.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også