Mer

  Dingell setter ny rekord

  mi12 john dingellRepresentant John Dingell fra Michigan setter fredag en ny rekord: Han blir det lengst sittende medlem av Kongressen. Han passerer avdøde senator Robert Byrd, som representerte West Virginia i over 57 år.

  Dingell, som representerer Ann Arbor og forsteder sør for Detroit, har sittet i Huset siden han første gang ble valgt i et suppleringsvalg i 1955. Han erstattet da sin far, som hadde setet fra 1933. Som tenåring jobbet han som pasje i Kongressen, der han bla. overvar Roosevelts historiske tale der han ba forsamlingen erklære krig mot Japan, etter angrepet på Pearl Harbor.

  Dingell blir 87 i juli, men har ikke gitt noe signal om at han vil gå av til neste år.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også