Mer

  Tre kandidater trolig klare i New Jersey

  Frank Lautenberg er ennå ikke i jorda, men tre demokrater har allerede mer eller mindre gjort det klart at de stiller for å erstatte ham i Senatet. Som ventet er det borgermesteren i Newark, den sentrumsorienterte Cory Booker og de to kongressmennene Frank Pallone og Rush Holt som er kandidatene.

  Booker har alt samlet inn mye penger, og har lenge vært populær i delstaten; han har god oppslutning også blant mange republikanere. Pallone er bedre likt i partiapparatet og i mange av de fylkesmaskinene som preger politikken i New Jersey, der maktglade bosser gjerne tviholder på sine verv i flere tiår. Holt er mindre kjent enn de to andre, men er visstnok sterk på å føre valgkamp. Han fikk en skrekk da han nesten tapte for en Tea Party-kandidat i 2010, men i det nytegnede distriktet vant han greit i 2012.

  Et par republikanere er også aktuelle, men her sier alle at de vil vente og se hvem guvernør Chris Christie utnevner til å erstatte Lautenberg frem til suppleringsvalget i oktober.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også