Mer

  Liveblogging fra Missouri og New Jersey

  Valglokalene stenger 02:00 både i Missouris 8. kongressdistrikt og i New Jersey. I Missouri er det suppleringsvalg til Representantenes hus, der kongresskvinne Jo Ann Emerson gikk av i januar. De to hovedkandidatene til å erstatte henne er delstatsrepresentantene Jason Smith (R) og Steve Hodges (D). Distriktet er sterkt konservativt (R+17), så Smith er klar favoritt. Jeg har dette setet som «trygt republikansk».

  I New Jersey er det primærvalg til guvernør, samt til delstatssenatet og delstatshuset. For mer bakgrunnsinfo, sjekk denne bloggposten.

  06:02: Jason Smith vant suppleringsvalget med 67 % av stemmene, mens Hodges (D) fikk 27 %. Smith (32) blir dermed en av de yngste medlemmene av Kongressen.

  03:27: Og med det takker jeg for meg og kravler til sengs… zzzzzzzzzzzz… Onsdagens valgsnacks er for øvrig sluppet alt.

  03:23: Jason Smith har nå ligget på rundt 65% i lang tid. Av en eller annen merkelig grunn har han ikke fått det røde merket av Associated Press ennå, men jeg tar sjansen og utroper ham til vinner av suppleringsvalget i Missouris 8. distrikt. På vegne av valgbloggen, AmerikanskPolitikk.no, konge og fedreland.

  03:21: Delstatssenator Ray Lesniak ser ut til å vinne i distrikt 20.

  03:08: Delstatssenator Nia Gill vinner overlegent den demokratiske nominasjonen i distrikt 34.

  03:06: Delstatssenator Joe Kyrillos vinner den republikanske nominasjonen greit i distrikt 13.

  03:04: 96 kretser ferdige i MO-8 og Smith leder med 60% mot 35% for Hodges. Dette valget er definitivt avgjort.

  02:48: 298 kretser og rødt merke til Buono! Wheeeeee!

  02:47: 263 kretser og fortsatt intet rødt merke for Buono, som tross alt har 89% nå.

  02:36: 78 kretser er talt opp i New Jersey, og Christie har alt fått det røde merket fra Associated Press som viser at de har utpekt ham som vinner. Intet merke for Buono ennå.

  02:25: To kretser er talt opp i Missouri og Smith har 64% mot 33% for Hodges. Fristende å erklære denne for ferdig og så bysselalle. Men jeg holder ut.

  02:22: På republikansk side utfordres delstatssenator Joe Kyrillos (som tapte stort for senator Menendez i fjor) i 13. distrikt av Tea Party-kandidaten Leigh-Ann Bellew. Kyrillos nevnes som en mulig kandidat til det føderale Senatet i oktober, så det ville vært ytterst pinlig for ham å tape på hjemmebane.

  02:16: En valgkrets i New Jersey er talt opp! 93% til Christie og 91% til Buono. Skal vi erklære dette valget for opp og avgjort?

  02:12: Totalt uinteressante tall for å slå ihjel tiden frem til de første stemmene er talt opp: Missouris 8. distrikt dekker hele eller deler av 30 fylker og har 462 valgkretser. New Jersey har 21 fylker og 6338 valgkretser. Så vet dere DET.

  02:02: Valglokalene har nå stengt, og du kan følge opptellingen i Missouri her og i New Jersey her.

  01:59: Særlig to demokratiske seter i delstatssenatet har interessante primærvalg. I distrikt 20 utfordres den hvite Ray Lesniak, som har sittet siden 1983, av det latinske skolestyremedlemmet Donna Obe. Dette er i stor grad et rent etnisk oppgjør. I distrikt 34 får den relativt uavhengige Nia Gill konkurranse fra den mer venstrevridde professoren Mark Alexander.

  01:54: De aller fleste valgene til delstatsforsamlingen i New Jersey er allerede opp og avgjort i praksis, og nytegningen etter folketellingen i 2010 gjorde at svært få seter i realiteten er utsatt. Det er imidlertid noen seter hvor primærvalget vil avgjøre om moderate eller mer partiske kandidater vinner.

  01:50: I New Jersey skal det nomineres kandidater i 40 senatsdistriktet og 80 representantdistrikter. Ifølge lokalpressen er det 89 kandidater – 44 demokrater og 45 republikanere – som stiller til senatet, og 189 til Huset – 92 demokrater og 89 republikanere.

  01:42: Valglokalene stenger snart. I Missouri anslår administrasjondepartementet at oppmøtet blir på rundt 15%, dvs under 1/4 av de som møtte opp i november. Også i New Jersey meldes det om lav interesse.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også