Mer

  Valgsnacks for tirsdag 4. juni

  Valgsnacks-logoDet skjedde noe pussig i går, gitt. Her hadde jeg trodd jeg skulle klare å samle nok materiale til en ukentlig valgsnackspost, også bare veltet det inn utover mandagen… Tror sannelig jeg prøver å gjøre dette til en daglig foreteelse!

  AL-1: Tidligere delstatssenator Bradley Byrne, som tapte primærvalget i den republikanske nominasjonen til guvernør i 2010, erklærte seg tirsdag som kandidat til dette setet. Dette erkekonservative setet blir ledig når Jo Bonner går av i august.

  CA: Finansminister Bill Lockyer, som har holdt et eller annet verv i delstatens politikk siden 1973, går endelig av i en alder av 72 år. Det var i utgangspunktet ventet at han skulle bytte verv med delstatsrevisor John Chiang, som stiller til finansminister.

  IA-sen: Tidligere føderal statsadvokat Matt Whitaker er nå offisiell kandidat til den republikanske senatsnominasjonen i Iowa. Den første kandidaten var David Young, som tidligere var stabssjef for senator Chuck Grassley.

  MD-guv: En drøss republikanske kandidater vurderer å stille til guvernørvervet i Maryland. Pussig nok, siden denne delstaten nå er en av de mest demokratiske i landet. Fylkesråd David Craig og delstatsrepresentant Ron George og forretningsmann Larry Hogan er offisielle kandidater, mens fylkesråd Blaine Young og tidligere viseguvernør og føderal partiformann, Michael Steele, begge vurderer å stille.

  NY-4: Kongresskvinne Carolyn McCarthy (D) får behandling for lungekreft. Hun er visstnok i god form og håper å beseire sykdommen.

  SD-sen: Føderal anklager Brendan Johnson, sønn av avtroppende senator Tim Johnson, har bekreftet – så langt mulig for en mann i hans stilling – at han ikke stiller til Senatet i 2014.

  Utah: Justisminister John Swallow, som ble oppnevnt i desember for å erstatte korrupsjonstiltalte Mark Shurtleff, kan nå risikere å bli tuppet ut selv. Begge er under etterforskning, og murringen på begge sider i delstatsforsamlingen begynner å anta alvorlige dimensjoner.

  WV-sen: Den søkkrike advokaten Nick Preservati kommer ikke til å stille til den demokratiske senatsnominasjonen i 2014. Familien skal visstnok adoptere et barn, så det passet dårlig. Dermed er det tilbake til nullpunktet for demokratene, som for alvor sliter med å finne folk som er villige til å utfordre den republikanske kongresskvinnen Shelley Moore Capito.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også