Det står to valg på dagsordenen i dag; primærvalg i New Jersey og suppleringsvalg i Missouris 8. distrikt. Valglokalene åpnet kl 12:00 i New Jersey og i Missouri åpner de kl. 13:00. Begge steder stenger de kl. 02:00 i natt. Jeg kommer til å liveblogge opptellingen for de av dere med insomnia (eller seriøse fritidsproblemer).

I New Jersey er det først og fremst nominasjonsvalg til guvernørembetet. Det er to kandidater på begge sider; guvernør Chris Christie har en konservativ utfordrer i advokat Seth Grossman på republikansk side. Grossman kjemper for lavere skatter og mindre stat, noe som i utgangspunktet er forlokkende for de fleste republikanske primærvalgsvelgere, men i New Jersey er den mer sentrumsorienterte Christie overlegen.

For demokratene utfordres delstatsadvokat Barbara Buono av Troy Webster, som er rådgiver for borgermesteren i East Orange, Robert Bowser og kun stiller for at borgermesteren skal få flere stemmer. New Jersey har et litt sært primærvalgsystem der kandidater til f.eks. lokale verv og til delstatsforsamlingen kan stille sammen med kandidater til høyere verv og dermed få drahjelp. Siden Buono støtter en av utfordrerne til Bowser måtte han også skaffe seg en guvernørkandidat. Ja, det er psykt.

I New Jersey må guvernørkandidatene plukke en kandidat til viseguvernør innen 30 dager etter at de er nominert. Christie har forlengst sagt at han vil fortsette med sin nåværende viseguvernør, Kim Guadagno. Ingen av de andre kandidatene har, såvidt meg bekjent, offentliggjort sine valg ennå.

I tillegg skal det nomineres kandidater til delstatens folkevalgte forsamling, som har 80 representanter og 40 senatorer. Begge kamre har moderate flertall av demokrater, men ikke verre enn at Christie stort sett klarer å lokke mange nok over til at han får igjennom sine forslag. Dog håper republikanerne på å kapre delstatssenatet til høsten.

*******************

I tillegg til all denne underholdningen i New Jersey, er det suppleringsvalg i Missouris 8. kongressdistrikt. Representant Jo Ann Emerson gikk av i januar for å bli lobbyist, og siden delstaten ikke arrangerer primærvalg forut for suppleringsvalg, plukket de respektive partistyrene ut kandidater. Republikanerne valgte delstatsrepresentant Jason Smith, mens demokratene valgte delstatsrepresentant Steve Hodges.

Setet er sterkt konservativt, så Smith er storfavoritt i natt. To kandidater fra små partier på høyresiden stiller også; grunnlovspartiet stiller med Doug Enyart og libertarianerne med Bill Slantz. I tillegg stiller to kandidater, Thomas Brown og Robert George, som såkalte «write-ins», dvs. at velgerne kan skrive inn navnet deres på stemmeseddelen.