Mer

  Valgsnacks for mandag 3. juni

  ValgsnacksVelkommen til en ny innretning her på valgbloggen – valgsnacks! Dette kommer til å bli en ukentlig affære, der jeg slenger inn mindre nyheter og interessante, valgrelaterte snodigheter jeg kommer over. Valgsnacks vil bli offentliggjort på mandager fremover. Større nyheter vil få egne poster.

  Valgsnacks for mandag 3. juni:

  Generelt: Cook Political Reports’ Dave Wasserman har en interessant artikkel om hvordan den demografiske utviklingen i USA gir republikanerne en innebygd fordel i «midterms», dvs. valgårene mellom presidentvalgårene. Kjapt oppsummert: Eldre, hvite velgere stemmer oftere enn unge latinere.

  IA-guv: Finansminister Mike Fitzgerald kommer trolig til å stille til guvernør for demokratene dersom delstatssenator Mike Gronstal avstår. Det ventes at Terry Branstad tar gjenvalg for republikanere.

  LA-st.sen: Et partibytte i en delstatsforsamling er normalt litt vel langt ned i buskaset for denne bloggen, men når den konservative delstatssenatoren Elbert Guillory i Louisiana skifter fra demokratene til republikanerne blir han den første svarte republikaner i delstatsforsamlingen siden Rekonstruksjonsperioden etter Borgerkrigen. Verdt å nevne!

  MD-6: Tidligere Secret Service-agent Daniel Bongino, som stilte til Senatet for republikanerne i 2012, vil stille til Representantenes hus i 2014. Bongino vil utfordre demokraten John Delaney, som slo ut kongressmann Roscoe Bartlett i et kraftig omtegnet distrikt i fjor.

  MN-6: Demokratenes kandidat i Minnesotas 6. distrikt, Jim Graves, har suspendert sin kampanje. Etter at det ble klart at kongresskvinne Michele Bachmann ikke tar gjenvalg, ventes det at en mer «normal» republikaner vil bli nominert, og Graves anså trolig sine sjanser som små.

  MO-8: Her er to videosnutter fra debatten mellom kandidatene til suppleringsvalget i Missouris 8. kongressdistrikt. Jeg vil ha mer fra dette valget tirsdag, samt liveblogge det natt til onsdag:

  NE-guv: Tidligere universitetsregent Chuck Hassebrook vil stille til den demokratiske nominasjonen til guvernør i 2014. Hassebrook var kandidat til Senatet i 2012, men trakk seg da tidligere senator Bob Kerrey stilte. På republikansk side er den eneste kandidaten så langt delstatssenator Charlie Janssen.

  NE-sen: Tidligere finansminister Shane Osborn vil stille til Senatet for republikanerne i 2014. Etter at senator Mike Johanns offentliggjorde at han ikke ville ta gjenvalg og guvernør Dave Heinemann sa at han ikke var kandidat, har det vært ventet mange kandidater til denne nominasjonen. Kongressmann Lee Terry vil derimot trolig ikke stille.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også