Mer

  RIP Frank Lautenberg

  NJ Frank Lautenberg Demokrat Frank Lautenberg fra New Jersey døde i morges av komplikasjoner fra lungebetennelse. Lautenberg (89) var Senatets eldste medlem og hadde tjenestegjort i to perioder; først 1982-2001, og deretter siden 2003. Han hadde alt erklært at han ikke ville ta gjenvalg i 2014, og flere demokrater hadde begynt å snuse på valget.

  Guvernør Chris Christie må nå oppnevne en erstatter til å sitte frem til valget i 2013. ut resten av valgperioden. Fordi dødsfallet kom såpass sent på året blir det ikke noe nyvalg i 2013. En finlesning av valglovene tilsier at Christie må skrive ut nyvalg i år. Det skal bli interessant å se hva Christie gjør; oppnevner han en demokrat eller en partiløs kan han trolig vinke farvel til presidentembetet i 2016. Jeg tipper han velger en moderat republikaner.

  Oppdatert: Her er det relevante avsnittet fra delstatens valglov. New Jersey election statute 19:3-26: «If a vacancy shall happen in the representation of this State in the United States senate, it shall be filled at the general election next succeeding the happening thereof, unless such vacancy shall happen within 70 days next preceding such election, in which case it shall be filled by election at the second succeeding general election, unless the governor of this State shall deem it advisable to call a special election therefor, which he is authorized hereby to do

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også