Mer

  Morgenkaffen, mandag 3. juni: Eric Holders skjebne, betalte løgnere og innvandringsreformens ferd gjennom Kongressen

  Morgenkaffen2 God morgen! Det er mandag, det er juni, og «Morgenkaffen» er servert.

  Før vi begynner: Ny fast spalte på valgbloggen! «Valgsnacks» publiseres hver mandag, og byr på inter­es­sante, valg­re­la­terte sno­dig­heter. Du leser den første utgaven her.

  sitatetFrom a political point of view, one of the ways that you can measure the impact of all this, and the fairness of it, is think if this had happened in the Bush administration, with John Ashcroft as the attorney general. You know full well that the Democrats and the left would be going very hard after them with these issues that are in play.

  NBC News’ Tom Brokaw om justisminister Eric Holder og skandalene som tynger Obamas justisminister om dagen.

  DAGEN I DAG, i 1800: President John Adams blir den første presidenten som bosetter seg i Washington, D.C. Det hvite hus var imidlertid ikke ferdigbygd, så Adams måtte ta inn på Tunnicliffe’s City Hotel i nærheten av den halvferdige Capitol-bygningen. Adams flyttet inn i Det hvite hus i november samme år, mens malingen fortsatt tørket på veggene.

  Og med det, her er noen av dagens #ampol nyheter:

  McCain: Holder bør vurdere sin stilling

  DOJ Senator John McCain (R-Arizona) var gjest på på CBS’ «Face the Nation» i går. Budskapet: Eric Holder bør spørre seg selv om han kan fortsette i sin stilling som justisminister:

  “The Attorney General has to ask himself the question, ‘Is he really able to effectively serve the president of the United States and the American people under the present circumstances?’ That’s a decision he’d have to make.”

  Republikanerne har vært meget kritiske mot Holder etter at det har kommet fram at Justisdepartementet/FBI har omtalt Fox News’ James Rosen som en «medsammensvoren» i etterforskningen av lekasjer av klassifisert informasjon om Nord Korea. Kritikerne mener blant annet at Holder løy til House Judiciary Committee da han sa at han aldri har vært innvolvert i forsøk på å tiltale journalister som har fått tilgang på og rapportert sensitiv informasjon. Det har senere kommet fram at Holder var direkte involvert i Rosen-saken.

  Lederen for House Judiciary Committee Bob Goodlatte (R-Virginia, 6. kongressdistrikt) og representant James Sensenbrenner (R-Wisonsin, 5. kongressdistrikt) sendte i forrige uke et brev til Holder hvor de ønsker avklaringer rundt hans uttalelser. De mener at Holders uttalelser er problematiske fordi de står i konflikt med etterforskningen av James Rosen. De vil derimot vente med sine konklusjoner til Holder har svart:

  “We also think it’s very important the attorney general be afforded the opportunity to respond,” sa Goodlatte i forbindelse med brevet.

  Representant Chris Van Hollen (D-Maryland, 8. kongressdistrikt) tar derimot Holder i forsvar:

  “These are perfectly consistent. It is oft in the practice in cases where you have investigations that you target somebody for the purpose of gathering information with never having any intention of prosecuting them,” sier Van Hollen.

  Issa kaller Jay Carney en «betalt løgner»

  Lederen for House Oversight and Government Reform Committee, Darrell Issa (R-California, 49. kongressdistrikt), kalte søndag Det hvite hus’ pressesekretær Jay Carney for en «betalt løgner»:

  “Their paid liar, their spokesperson, the picture behind, he’s still making up things about what happened and calling this a local rogue,” sa Issa på søndagens utgave av «State of the Union» på CNN.

  Bakgrunnen er at Issa har kommet over et intervju (under ed) hvor en IRS-ansatt har sagt at det virket som om avgjørelsen om å diskriminere konservative grupper kom fra Washington. Obama-administrasjonen fastholder foreløpig at det er lokale ansatte i én avdeling som har stått for skandalen. Issa la til at hans komité skal komme til bunns i IRS-saken:

  “What we have is people who have to come in and transcribe interviews. They’re saying under penalty of crimes that certain things are true. We have subpoenaed documents that would support that that they say emails went back and forth.

  We will learn the whole truth.”

  httpv://youtu.be/CQUyAG1ermg

  Schumer: Innvandringsreformen skal være ferdigbehandlet i Senatet innen 4. juli

  På gårsdagens «Meet the Press» uttalte senator Chuck Schumer (D-New York) at innvandringsreformen som han og 7 andre senatorer har jobbet med («Gang of Eight») vil være ferdigbehandlet og vedtatt i Senatet innen 4. juli. Behandlingen av innvandringsreformen begynner den 10. juni, og Schumer håper på så mange som 70 stemmer for.

  “We are moving forward because we believe in a bipartisan way this is so vital for America, and we’ll have a good bill,” uttalte Schumer.

  Republikanere i Representantenes hus er derimot ikke like begeistret for forslaget.

  “That Senate bill is not going to move in the House,” sa Representant Ileana Ros-Lehtinen, (R-Florida).

  Det jobbes for øyeblikket med en alternativ, og mer konservativ plan i det republikansk dominerte underhuset:

  “We think it’s better to do it with a step-by-step approach,” sa leder for House Judiciary Committee Bob Goodlatte (R-Virginia), og la til: “We’ll continue down that path, but the final outcome in terms of the form of the legislation is not yet known.”

  Denne karikaturen (fra «Ukas beste politiske karikaturer», publisert på Facebook-siden vår på lørdag) setter det hele på spissen:

  8-Weyant-ImmigrationBill


  Romneys planer for ovetagelsen av presidentembedet er publisert

  RomneyAmes-AreFlaten
  Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no

  Time Magazine melder at den republikanske overgangsorganisasjonen R2P, hvor nesten 500 mennesker jobbet med en plan for hva Romney skulle gjøre da han fikk makten, nå har frigitt et 138 siders-dokument som skulle hjelpe Romney om han ble valgt som president.

  I den 138 sider lange Romney Readiness Project: Retrospective & Lessons Learned kan vi lese planen for hvordan Romney skulle ta over etter Obama og restrukturere administrasjonen etter valget. R2P hadde laget en Powerpoint-presentasjon av planen som skulle vises til Romney dagen etter han vant, og over 20.000 dokumenter med bakgrunnsinformasjon for potensielle ansatte til hans nye administrasjon lå klar til å bli fraktet med tog til Boston etter han hadde godkjent planen.

  Planen inneholder også en detaljert oversikt over Romneys første 200 dager i Det hvite hus, hvor han i tråd med valgløfter skulle fjerne Obamacare, utvikle en skattereformplan og fjerne føderale reguleringer…

  God lesning!


  «Morgenkaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Kenneth Flage er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også