Mer

  Christie håver inn fra demokrater

  New Jerseys guvernør Chris Christie har lenge vært mange demokraters favorittrepublikaner. Han har hatt et overraskende godt forhold til president Obama, og mange demokrater i delstatsforsamlingen og i fylkene rundt om i delstaten vil trolig heller ha fire nye år med Christie enn med delstatssenator Barbara Buono, den demokratiske kandidaten.

  Nå kommer lokalavisen Star-Ledger med en artikkel som viser at Christie også har samlet inn mye penger fra tradisjonelt demokratiske donorer. I tillegg til folk som har stått nær Obama, dreier det seg om pengesterke demokrater i sirkelen rundt Chicagos borgermester Rahm Emmanuel. I tillegg står en stiftelse finansiert av den søkkrike, men venstrevridde George Soros oppført som donor, samt flere rikinger fra en av venstresidens høyborger i USA, delstatsuniversitetet i Berkeley, California.

  Avisen spekulerer i at det er en kombinasjon av forholdet til Obama og Christies styringsdyktighet i New Jersey som har fått liberalerne til å åpne lommebøkene. Buono har på sin side ikke vært spesielt offensiv overfor tradisjonelle donorer i hjemstaten og i New York-området. Det spørs vel dog om så mange av dem fortsatt står på giverlistene dersom Christie stiller til president i 2016, slik mange tror.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også