Mer

  Søndagskaffen, 2. juni: IRS-avsløringer, usikkerhet i Afghanistan, og Romney-kokebok

  Ampol-kaffen

  God ettermiddag! Det er søndag, og «Søndagskaffen» er servert.

  sitatetFrankly, if you don’t have a thick skin — and I’ve developed an almost rhinocerosly thick skin going through this process — then you probably shouldn’t put yourself up for office, particularly if you want to be mayor.

  I certainly understand completely that people have some pretty tough things to say to me, and I’ve certainly seen them all.

  Borgermester-kandidat i New York City, Anthony Weiner (D), sitert av Politicker.

  DAGEN I DAG, i 1865: Slutten på den amerikanske borgerkrigen. I en hendelse som gjerne markerer slutten på Den amerikanske borgerkrigen, underskriver general Edmund Kirby Smith en avtale som gjør at de blodigste fire årene i den amerikanske historien nå er over. Borgerkrigen startet 12. april 1861, da det første slaget stod mellom nord- og sør-statene i Charleston Bay. Totalt 620.000 døde under Den amerikanske borgerkrigen.

  Og med det, her er noen av dagens #ampol nyheter:

  Nye IRS-avsløringer

  IRS_Building_Wide Wall Street Journal rapporterer at IRS ikke bare fokuserte spesielt på konservative grupper som ønsket skattefritak, men at de også gikk etter donorer til en slik gruppe. Gruppen det gjelder er «Freedom’s Watch»:

  «At the same time the Internal Revenue Service was targeting tea-party groups, the tax agency took the unusual step of trying to impose gift taxes on donors to a prominent conservative advocacy group formed in 2007 to build support for President George W. Bush’s Iraq troop surge. The probe of the group, Freedom’s Watch, began in the unit led by Lois Lerner … While the IRS confirmed the existence of the gift-tax initiative in 2011, the identity of the group … remained a mystery. … The now-defunct Freedom’s Watch, which operated with a budget of about $56 million during its roughly two-year existence, spent about $10.7 million on issue ads in 2008, including television ads during special elections for House races in Louisiana and Mississippi. … ‘It’s perfectly plain to see that Freedom’s Watch’s donors were singled out…in a complete break with decades of precedent and IRS procedure,’ said Ari Fleischer, a board member of the group.»

  Fortsatt usikkerhet rundt USAs militære engasjement i Afghanistan

  President Barack Obama har til nå ventet med å svare på hvor mange amerikanske soldater som skal være igjen i Afghanistan etter 2014, til tross for et stadig større press fra både støttespillere og motstandere.

  Obama har tidligere sagt at halvparten av de 66.000 soldatene som nå er i landet, skal være ute i løpet av første del av 2014.

  En av dem som nå ønsker svar fra presidenten er en av hans tidligere generaler i Afghanistan, den pensjonerte generalen John Allen:

  “I’d like to see it soon. What is missing right now are the specifics. Giving the Afghans the clarity of what that enduring presence looks like will give them the confidence that they need.”

  Obama signerte i fjor en avtale med Afghanistans president, Hamid Karzai, som blant annet omfattet USAs tilstedeværelse i landet til 2024. Alle detaljene er riktignok ikke klare enda, inkludert i hvilken størrelsesorden USA vil bidra med militært mannskap i årene som kommer.

  Første TV-reklame fra en demokratisk 2014-kandidat

  Senator Mark Pryor (D-Arkansas) er nå ute med sin første TV-reklame foran gjenvalgskampanjen i 2014. Dette er den første TV-reklamen fra en demokrat som stiller i 2014. Senator Mitch McConnell (R-Kentucky) var førstemann på republikansk side.

  Pryor, som har sittet i Senatet siden 2003, snakker snakker blant annet om sin motstand mot strengere våpenregulering og hans uenighet med President Obama (og Michael Bloomberg):

  httpv://youtu.be/m5JDuTkHt20

  Ann Romney skriver kokebok

  AnnRomneyCookBook Ann Romney, kona til tidligere presidentkandidat Mitt Romney, kommer snart ut med en kokebok. Romney har allerede startet en promoteringstur for sin nye bok, som hun har valgt å kalle «Romney Family Table».

  I bokas innledning kan vi lese følgende:

  «Ann Romney invites readers into her home and kitchen, combining some of her favorite foods with memories of raising a family.»

  I tillegg til oppskrifter, vil det være en og annen bakgrunnshistorie for hvordan hun kom over de forskjellige rettene. Dette inkluderer Mitt Romneys egen «Meatloaf cake», hjemmelaget iskrem og walisiske kaker.

  Boka vil være i de amerikanske bokhandlerne fra 1. oktober.

  Forsøk på valgfusk feller stabssjef i Florida

  USAvalg-logo«Kon­gress­mann Joe Garcia fra Flo­ridas 26. kon­gress­dis­trikt tok setet fra den skan­dale­om­suste repub­li­ka­neren David Riviera i 2012, men ser nå ut til å stå i fare for å gå samme vei selv. Hans stabs­sjef og en annen ansatt, samt noen tid­li­gere med­ar­bei­dere er under etter­forsk­ning og stabs­sjefen har inn­rømmet inn­blan­ding i et forsøk på valg­fusk i Mia­mi­om­rådet i fjor.

  Flere hundre stemme­sedler for for­hånds­stem­ming ble rekvi­rert over nettet, fleste­parten fra uten­landske IP-adresser. Hadde stemme­sed­lene blitt sendt ut kunne de som sto bak enten diri­gert sin akti­vitet rett mot disse vel­gerne, eller til og med stjålet dem og avlagt stemme på disse vel­gernes vegne.

  Etter­forsk­ningen fort­setter, og kon­gress­mann Garcia benekter ethvert kjenn­skap til skan­dalen. Dog er det vel ikke uri­melig å anta at gjen­valget akkurat ble enda litt vans­ke­li­gere i et dis­trikt som alle­rede er svært poli­tisk jevnt.»

  Obamas Weekly Address

  I denne ukens Weekly Adress til det amerikanske folket, fokuserer President Obama nok en gang på økonomien og at Kongressen må fokusere på vekst innen den økonomiske politikken.

  httpv://youtu.be/_zq8ilzRFFE

  Obamas West Wing Week

  httpv://youtu.be/LHUd7YTXDVU

  Republikanernes Weekly Address

  Republikanernes Weekly Address blir denne uken presentert av Arkansas guvernør, Sean Parnell. Parnell snakker om energipolitikk og hvordan USA kan klare seg på egen hånd uten hjelp fra andre land.

  httpv://youtu.be/CTSSz9NIoAQ

  Søn­dags­showene

  Det er søndag, og dermed duket for de ukent­lige søn­dags­showene som preger nyhets­bildet i morgen (Besøk iTunes, Stitcher o.l for podcast). Vi opp­sum­merer som vanlig det vik­tigste for deg i morgen tidlig.

  POLITICO gir oss dagens pro­gram (Vi anbefaler Plouffe vs. Rove på «This Week»!)

  • NBCs «Meet the Press»: Rep. Mike Rogers (R-Mich.), chairman, House Intelligence Committee, Sen. Chuck Schumer (D-N.Y.), Rep. Marsha Blackburn (R-Tenn.), Former White House senior adviserDavid Axelrod, Republican strategist Ana Navarro
  • ABCs «This Week»: Former White House senior adviser David Plouffe, Republican strategist Karl Rove, Rep. John Dingell (D-Mich.).
  • «Fox News Sunday»: Republican National Committee Chairman Reince Priebus, Rep. Bob Goodlatte (R-Va.), chairman, House Judiciary Committee, Rep. Chris Van Hollen (D-Md.), ranking member, House Budget Committee.
  • CBSs «Face the Nation»: Sen. John McCain (R-Ariz.), Sen. Jack Reed (D-R.I.), New York Times Executive Editor Jill Abramson.
  • CNNs «State of the Union»: Sen. Debbie Stabenow (D-Mich.), Rep. Darrell Issa (R-Calif.), chairman, House Oversight and Government Reform Committee, Democratic strategist Paul Begala, Republican strategist Kevin Madden.

  Saker fra uka som gikk:

  Søndag 26. mai:

  Mandag 27. mai:

  Tirsdag 28. mai:

  Onsdag 29. mai:

  Torsdag 30. mai:

  Fredag 31. mai:


  «Søndags­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så leveres «Søndagskaffen» samt «Morgenkaffen» (mandag-fredag) direkte i inn­boksen din.


  Marius Bjerknæs er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også