Mer

  Forsøk på valgfusk feller stabssjef i Florida

  Kongressmann Joe Garcia fra Floridas 26. kongressdistrikt tok setet fra den skandaleomsuste republikaneren David Riviera i 2012, men ser nå ut til å stå i fare for å gå samme vei selv. Hans stabssjef og en annen ansatt, samt noen tidligere medarbeidere er under etterforskning og stabssjefen har innrømmet innblanding i et forsøk på valgfusk i Miamiområdet i fjor.

  Flere hundre stemmesedler for forhåndsstemming ble rekvirert over nettet, flesteparten fra utenlandske IP-adresser. Hadde stemmesedlene blitt sendt ut kunne de som sto bak enten dirigert sin aktivitet rett mot disse velgerne, eller til og med stjålet dem og avlagt stemme på disse velgernes vegne.

  Etterforskningen fortsetter, og kongressmann Garcia benekter ethvert kjennskap til skandalen. Dog er det vel ikke urimelig å anta at gjenvalget akkurat ble enda litt vanskeligere i et distrikt som allerede er svært politisk jevnt.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også