Mer

  Hummer & kanari II

  Slutten av mai er tydeligvis tiden for å erklære sine kandidatur, evt. avkrefte dem. I tillegg til onsdagens oppsummering er vi allerede klare med en runde, dog ikke riktig så omfattende.

  Illinois: Finansminister Dan Rutherford vil erklære seg som republikansk kandidat til guvernør i helgen. Rutherford ble valgt første gang i 2010. Andre sannsynlige kandidater til nominasjonen er et par delstatssenatorer og en mangemillionær.

  Maryland: Det har allerede lenge vært klart at viseguvernør Anthony Brown kommer til å gå for opprykk, siden guvernøren kun kan sitte i to perioder i delstaten. Nå har han bekreftet andre rykter som har gått, om at den unge fylkeskommisjonæren Ken Ulman blir hans kandidat til viseguvernør. Ulman er hvit og fra Howard fylke, mens Brown er svart og fra Prince George, som er det mest velstående fylket i USA med svart majoritet. Ved å slå sammen valgkampfondene sine blir de brått mer konkurransedyktige med justisminister Doug Gansler, som har samlet inn store summer over flere år. Det spekuleres i at også kongressmann Dutch Ruppersberger vil stille for demokratene.

  Michigan: Som nevnt onsdag vil tidligere administrasjonsminister Terri Lynn Land erklære seg som republikansk senatskandidat dersom kongressmann Mike Rogers ikke gjør det. Hun har nå fastsatt fristen til mandag, da hun vil nedsette en «exploratory committee», som er første steget på vei til å bli kandidat. Det er nesten sikkert at demokratene vil nominere kongressmann Gary Peters.

  North Carolina: Speakeren i delstatshuset, Thom Tillis vil offisielt erklære sitt kandidatur til senatet i neste uke. Tillis har ligget nede på 1-2% på målingene som PPP har hver måned, men det ventes at han vil være i stand til å samle inn en del penger, så da får vi tro at oppslutningen også øker etterhvert. Den sittende senatoren, demokrat Kay Hagan anses som sårbar overfor den rette utfordreren.

  Texas: Comptroller Susan Combs tar ikke gjenvalg, og vil ikke stille til noen andre verv i 2014. Foreløpige republikanske kandidater til å overta er delstatssenator Glenn Hegar og guvernørkandidat i 2010, Debra Medina.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også