Mer

  Morgenkaffen, onsdag 29. mai: Obama og Christie på stranden, del 2

  Morgenkaffen2God morgen! Det er onsdag, og «Morgenkaffen» er servert.

  sitatetI have no idea how a struggling newspaper has nine reporters covering us.

  Anthony Weiner (D), borgermesterkandidat i New York City.

  Weiner er sitert BuzzFeed, og uttalelsen skal ha kommet til en reporter fra New York Post (som blant annet har kjørt denne forsiden om Weiner…).

  DAGEN I DAG, i 1917: President John F. Kennedy blir født.

  john-f-kennedy

  I dag er det 96 år siden John Fitzgerald Kennedy ble født inn i den politisk aktive og mektige Kennedy-familien i Brookline, Massachusetts. Etter ha tjenestegjort i marinen under andre verdenskrig ble Kennedy valgt til Representantenes hus i 1946, og representerte Massachusetts’ 11. kongressdistrikt fram til 1953. Han vant senatsvalget i 1952, og representerte Massachusetts i Kongressens øverste kammer fram til desember 1960. I november samme år slo han tidligere visepresident Richard Nixon i presidentvalgkampen, og ble i en alder av 43 nasjonens yngste valgte president.

  Kennedy autoriserte blant annet hemmelige operasjoner for å fjerne Fidel Castro fra makten på Cuba, og var nær åpen krig med Sovjetunionen under Cubakrisen. I en tale i 1961 argumenterte Kennedy for et sterkt amerikansk romprogram, og lovet å få sendt en amerikaner til månen innen utgangen av 60-tallet. Han snakket også om afroamerikaneres rettigheter, og viktigheten av å styrke disse.

  Den 22. november 1963 ble John F. Kennedy skutt av Lee Harvey Oswald (byttes evt. ut med den konspirasjonsteorien du foretrekker) da han og kona Jackie ble kjørt i en kabriolet igjennom Dallas, Texas. Kennedy er begravet på Arlington National Cemetery i Washington, D.C., der en evigbrennende flamme brenner i hans minne.

  Interessert i mer lesestoff om Kennedy? Vi anbefaler følgende biografier: A Thou­sand Days, av Arthur M. Schle­singer, Jr.; og An Unfi­nished Life, av Robert Dallek.

  Og med det, her er noen av dagens #ampol nyheter:

  Obama ber Pentagon legge planer for flyforbudssone over Syria

  The Daily Beast melder at president Barack Obama har bedt Pentagon om å lage planer for opprettelsen av flyforbudssone over Syria, som vil håndheves av USA og deres allierte. Obama skal ha bedt Pentagon om dette like før utenriksminister John Kerry startet sin rundtur i Midtøsten i forrige uke. Kerry gjorde grunnarbeid for et møte mellom de syriske myndighetene og opprørerne i Geneve i juni.

  The Dailys Beasts kilde sier følgende:

  “The White House is still in contemplation mode but the planning is moving forward and it’s more advanced than it’s ever been.»

  Senator John McCain (R-Arizona), som på mandag besøkte Syria for å snakke med opprørerne, sa i forrige uke at planer om en flyforbudssone over Syria vil være urealistiske. McCain argumenterte den gang med at Pentagon og The Joint Chiefs er imot idéen:

  “One thing about the Pentagon, if they don’t want to do something, they will tell you all sorts of reasons why they can’t do it. It’s going to take significant pressure for them to come up with realistic plans,” sa McCain i forrige uke.

  “They will invent ways for us not to do it until the president of the United States says we’ve got to do it.”

  Issa stevner Det hvite hus for mer informasjon om Benghazi

  Darrell Issa (R-California, 49. kongressdistrikt), leder for House Oversight and Government Reform Committee, har utstedt en stevning for å få overlevert mer informasjon om Obama-administrasjonens håndtering av terrorangrepet i Benghazi den 11. september 2012. Fire amerikanere ble drept, inkludert ambassadør J. Christopher Stevens.

  I et brev til utenriksminister John Kerry skriver Issa at stevningen krever utlevering av alle dokumenter og all kommunikasjon om Benghazi-angrepet fra ti av utenriksdepartementets nåværende og tidligere ansatte:

  “In light of your continuing refusal to provide documents in response to my requests, however, I have found it necessary to issue a subpoena to compel documents related to the Benghazi talking points.”

  President Obama besøkte New Jersey, og Chris Christie

  Christie-ObamaPresident Barack Obama besøkte i går New Jersey og noen av områdene som ble hardest rammet av stormen Sandy i fjor høst (Obama besøkte det tornadoherjede Oklahoma på søndag). Obama var også på besøk i valgkampinnspurten i fjor, og da som nå viste han seg med den populære New Jersey-guvenøren Chris Christie (R). Obama og Christie gikk i går langs Point Pleasant Beach, med journalister på slep.

  Christies skryt av Obamas håndtering av orkanen Sandy var til stor hjelp for presidenten i de siste ukene av 2012-valgkampen, mens Christie ble kraftig kritisert av sine egne partifeller for dette. Hjemme i New Jersey var tonen en annen, og Christie skjøt oppover meningsmålingene etter stormen. Gårsdagens Obama-møte hjelper Christie ytterligere foran høstens gjenvalgskamp (ikke at han trenger det, han er allerde meget populær), men gir samtidig potensielle motstandere i en eventuell 2016-valgkamp ytterligere «Christie-liker-Obama»-skyts.

  Christie var inne på denne kritikken i sine uttalelser ved Point Pleasant Beach i går:

  “Republicans, Democrats, independents — we all came together because New Jerseyans lives are more important than any kind of politics.”

  Etter strandturen holdt Obama en tale ved Asbury Park Convention Hall, hvor han blant annet skrøt av lokalbefolkningens innsats og innstilling etter orkanen Sandy:

  “You are stronger than the storm,” sa Obama. “The Jersey Shore is back and it is open for business.”

  Du kan se talen her:

  httpv://youtu.be/DL6zIfi2W84

  Politico har også publisert bilder fra Obamas besøk, mens The Fix prøver å oppsummere hele besøket i åtte bilder.

  Republikanske senatorer føler seg oversett

  Republikanske senatorer som The Hill har snakket med føler seg overesett etter at Obama tok de med på middag i mars.

  “We’ve made no progress. None,” sa en av de republikanske senatorene som The Hill har snakket med.

  “There’s no process in place. Right now we just have 20 Republican senators meeting and talking to themselves.”

  Senator Saxby Chambliss (R-Georgia) mener derimot at det hele handler om at presidenten har hatt hendene sine fulle med kontroversene rundt Benghazi, IRS og justisdepartementet (Associated Press og Fox News-saken):

  «Those kinds of things can’t help but turn the total focus of the deficit reduction away from the White House’s perspective,” sa Chambliss.

  Oppdateringer fra valgbloggen:

  USAvalg-logoKentucky: McConnell upop og PPP partisk

  «Public Policy Polling har akkurat sluppet de nyeste tal­lene fra Ken­tucky, og finner senats­leder Mitch McCon­nell i et teo­re­tisk jevnt løp mot del­sta­tens admi­ni­stra­sjons­mi­nister, Allison Grimes.

  Begge ligger på 45 %, mens McCon­nell tid­li­gere ledet med 7 % i desember og 4 % i april.»

  Marist måler New York City

  «Marist har målt bor­ger­mes­ter­valget i New York City, og finner omtrent akkurat det samme som Quin­nipiac og Ras­mussen.

  Bystyre­leder Chris­tine Quinn har 24 %,Anthony Weiner 19 %, Bill de Blasio 12 %, Wil­liam Thompson 11 % og John Liu 8 %. Dersom ingen får over 40 % i pri­mær­valget, avholdes det en ny runde, og her har Quinn 48-33 over Weiner.»

  Til slutt: Greetings from Asbury Park

  Obama og Christie besøkte Asbury Park i går, og dermed passer det bra med New Jerseys egen Bruce Springsteen, og hans første studioalbum «Greetings From Asbury Park, N.J.» (1973):

  httpv://youtu.be/xjrEAioEU9A


  «Morgenkaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen.


  Kenneth Flage er prak­ti­kant for AmerikanskPolitikk.no våren 2013.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også