Mer

    Michele Bachmann søker ikke gjenvalg i 2014

    Kongresskvinnen Michele Bachmann (R-Minnesota, 6. kongressdistrikt) søker ikke gjenvalg til Representantenes hus i 2014. Men vi har ikke hørt det siste fra Bachmann.

    Foto: Renate Tonstad Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

    Bachmann (57) stilte som republikansk presidentkandidat i 2012, og jeg fulgte henne tett i Iowa sommeren 2011 (kanskje litt for tett i følge sikkerhetsfolkene hennes – sjekk POLITICO-intervjuet!), og i desember/januar 2012.

    Hun vant strawpollen i Ames i august 2011 («Barack Obama is a One. Term. President!»), men floppet totalt i cacusvalget i januar 2012.

    Hun trakk seg morgenen etter, og fulgte ikke nominasjonssirkuset til New Hampshire.

    I fjor høst vant Bachmann et knepent gjenvalg i Minnesotas 6. kongressdistrikt, og i den siste tiden har det kommet flere målinger som viser at Bachmann vil få det enda vanskeligere i 2014. Hun surfet opprinnelig på Tea Party-bølgen fra 2009, men har slitt etter fjorårets presidentvalgkamp.

    Hvor tar Bachmann nå veien? Fox News? Og har hun troen på et nytt forsøk i Iowa i 2016?

    Bachmann ser tydeligvis fortsatt en president i speilet om morgenen:

    httpv://youtu.be/Q-nV4AGV50I

    Jeg begynte på Bachmanns «Core of Conviction» senhøsten 2011. Jeg rakk ikke å lese ferdig før hun var ute av sirkuset. Det samme gjaldt bøkene til Cain og Perry (via Instragram):

    2012-bøker Du leser mer om Bachmanns sorti her.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også