Mer

  Henry Kissinger fyller 90

  henry-kissinger-2007-c2a9-martin-schoeller


  Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, skriver i dag om Henry Kissinger på FokusUSA.com i anledning Kissingers 90 års dag:

  «USAs tidligere utenriksminister fyller i dag (27.mai) 90 år. Kissinger har tidvis vært omstridt, men han er likevel å anse som den fremste personlighet i amerikansk utenrikspolitikk de siste 50-60 årene.

  Grunnlaget for en slik påstand ligger i at Kissinger både har ytet betydelige faglig-teoretiske bidrag innenfor feltene amerikansk utenrikspolitikk, kjernevåpenstrategi og internasjonal politikk, samtidig som han sammen med president Nixon var arkitekt og drivkraft for gjennomføringen av banebrytende endringer i amerikansk utenrikspolitikk. Dette gjaldt både åpningen til Kina og avspenningspolitikken overfor Sovjetunionen. Førstnevnte bidro til en varig strukturell endring av stormaktspolitikken, mens sistnevnte bl.a. skapte grunnlaget for de viktige avtalene om kontroll med det kjernefysiske våpenkappløpet.»

  Les videre på FokusUSA.com.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også