Mer

  Lokalvalg i CA og PA

  Det er primærvalg og valg til en drøss lokale verv i California og Pennsylvania i natt, norsk tid. Et par av de viktigste i Pennsylvania er de demokratiske primærvalgene i delstatshovedstaden Harrisburg og i Pittsburgh (begge er tungt demokratiske områder, så vi kan gå ut fra at vinnerne her avgjøres i natt).

  I Harrisburg har sittende borgermester Linda Thompson blamert seg gjennom hele sin første periode, og hun kom da også på en tredjeplass i primærvalget, som ble vunnet av bokhandler Eric Papenfuse. Byen er satt under administrasjon av delstaten, så det gjenstår å se hvor mye makt som blir igjen i dette vervet i kommende periode.

  Primærvalget i Pittsburgh ble vunnet av bystyremedlem William Peduto, som er en av byens mest progressive ledere. Pittsburgh har valgt demokrater siden 1932, og vil neppe endre den tradisjonen ennå.

  I California er det først og fremst valget av borgermester i Los Angeles som står på dagsordenen. Jeg har referert målinger mellom bystyremedlem Eric Garcetti og controller Wendy Greuel i et par måneder. Oppdatert: Knappe 73% er talt opp, og Garcetti har en 54-46 ledelse. Dette er over.

  Det er i tillegg suppleringsvalg i Californias delstatshus (distrikt 80) og delstatssenat (distrikt 16). I førstnevnte stiller to demokrater fra hver sin side av partiet; den progressive aktivisten Lorena Gonzales mot det mer konservative bystyremedlemmet Steve Castaneda. Oppdatert: 40% er talt opp; Gonzales har 71-29 ledelse. Dette er over.

  Senatssetet er et tidligere demokratisk sete i et politisk jevnt område, og den republikanske kandidaten, Andy Vidak er en tidligere kongresskandidat som gjorde det bra i 2010. Demokraten er fylkesråd Leticia Perez. Tre mindre kjente kandidater kan pushe dette valget til en ny runde i juli. Oppdatert: 100% talt opp, Vidak har 51.9%. Med mindre det er et stort antall demokratiske poststemmer utestående, har republikanerne erobret et senatssete i California!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også