Mer

  Obama støtter økt ambassadesikkerhet

  Etter å ha rokkert på ledelsen i USAs skattemyndigheter onsdag kveld, tok President Barack Obama fatt på Benghazi-skandalen på torsdag ved å be Kongressen om å ruste opp sikkerhetstiltak ved landets ambassader.

  Under pressekonferanse med Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdoğan, ba Obama Kongressen om å øke antall marinesoldater ved ambassadene. Han lovet også at forsvarsdepartementet (Department of Defense) vil kunne bistå raskere i fremtiden.

  «Jeg er fast bestemt på at vi skal gjøre alt vi kan for å unngå at en slik tragedie inntreffer igjen,» sa Obama. «Men det betyr at vi … gjør så mye som mulig for å beskytte de som tjenestegjør i utlandet.»

  Obama har høstet kritikk etter angrepet på USAs konsulat i Benghazi, Libya, 11. september i fjor. Ambassadør J. Christopher Stevens og tre andre amerikanere mistet livet i angrepet, og det herjet i etterkant stor forvirring om angrepet var en terrorhandling eller en demonstrasjon mot en islamkritisk YouTube-video.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også